We staan op het punt om te vertrek, als Jip mij mee deelt  dat hij Fabulous Hudson Hornet en Bliksem McQueen (twee auto’s uit de Disneyfilm Cars) in zijn zak heeft zitten. “Ik haal ze er niet uit op school, hoor,” verzekert hij me. Maar ik wil het gewoon niet hebben om de simpele grote mensen redenen dat
1) ze zoek kunnen raken en
2) ik de juffen niet wil belasten met meegenomen speelgoed waarover ruzie kan ontstaan of dat zoek kan raken. Toch benoem ik mijn ideeën erover aan Jip. Hij herhaalt nogmaals wat hij net heeft gezegd: hij gaat ze écht in zijn zak houden.
Tja, ik weet het even niet meer.

Hoe ga ik er nou voor zorgen dat die dingen nou zonder strijd thuis achter worden gelaten?

Een strijd die lichamelijk kan worden, vind ik de allervervelendste die er is: iets af moeten pakken of aan zijn kleren zitten terwijl hij niet wil. Zo’n inbreuk op zijn lichamelijke integriteit. Om dat te voorkomen doe ik altijd een stapje extra.
Zo ontstond er vandaag een ‘broekzakgesprek’ tussen je raadt het al: Fabulous Hudson Hornet en Bliksem McQueen.
Fabulous Hudson Hornet (met een zware stem): “Bliksem, Bliksem! Ben je daar? Ik zit hier in het donker. Ik zit vast en kan niks zien!”
Bliksem McQueen (met een iets minder zware stem): “Hudson, ben jij het? Ik zit ook vast. Het is hier pikdonker. Ik kan helemaal niks.”
Fabulous Hudson Hornet: “Het is echt akelig. Ik wil er dolgraag uit, maar ik weet niet hoe.”
Bliksem McQueen: “Ik ook Hudson. Ik wou dat ik je kon helpen, het is erg onaangenaam hier.”
Fabulous Hudson Hornet: “Hee, Bliksem! Denk je dat Jip ons kan helpen?”
Bliksem McQueen: “Hudson, wat een fantastisch idee. We vragen Jip! Maar moet hij niet naar school?”
Jip zijn hand beweegt al naar zijn broekzak en met veel moeite bevrijdt hij als eerste Fabulous Hudson Hornet. Ondertussen praat ik door hoe graag de autootjes op een veilige plek zouden willen wachten op de thuiskomst van ‘Jip de redder’! Nou, Jip de redder heeft een fantastische plek bedacht. Hij vraagt zijn moeder de auto’s op de kast te zetten en een hut voor ze te bouwen van een boek. Helemaal blij worden de auto’s vijf minuten later uitgezwaaid. Het kostte me best wat moeite vandaag, maar het was toch mooi weer gelukt om zonder strijd het huis te verlaten.