Omdat we – helaas – niet elke dag pizza kunnen eten bedacht ik dit recept. Het komt qua idee in de buurt, maar het is voedzamer en lichter dan pizza. En ze eten hier net zo goed van (als hun pet er naar staat, het blijven peuters…).

Wat heb je nodig:
8 Vellen bladerdeeg
3 Zoete aardappels
Scheut olijfolie
Roomkaas
Een ui
Rode paprika
6 Plakken salami
Geraspte kaas

Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Zet de zoete aardappel net onder water en kook ze gaar genoeg om ze te pureren. Het pureren kan met de mixer of gewoon met de ouderwetse stamper. Voeg een scheutje olijfolie toe zodat de puree glad wordt.
Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden Celsius.
Snijd de ui in ringen en de paprika in reepjes.
Verdeel de bladerdeegvellen op een bakplaat. Zorg dat ze elkaar een klein stukje overlappen zodat het een grote plaat wordt. Smeer de vellen in met roomkaas. Houd de randjes van het bladerdeeg vrij. Dit zorgt voor een knapperige bite. Bedek nu de roomkaas met de zoete aardappelpuree. Verdeel nu de rest van de ingrediënten over het geheel.
Bak de plaatpizza af in 8 tot 10 minuten. Afhankelijk van je oven. Eetsmakelijk!
Heb je zin om je favoriete recept met mij te delen, ben je opzoek naar meer leuke kidsproof recepten of heb je een vraag? Laat het me weten via Instagram. www.instagram.com/bij_raf_thuis