De eerste kinderen hebben intussen vakantie gekregen. In andere delen van het land duurt het nog een paar weken voordat de zomervakantie begint. Zes weken lang vrije tijd voor je kinderen, om heerlijk bij te komen van dit rare coronaschooljaar. Of je nu weggaat of thuisblijft, blijven lezen hoort erbij. Want dat voorkomt de zogenoemde ‘zomerdip’.

Hoe zorg je als ouder dat je kind geregeld een boek pakt? Heutink voor thuis heeft hier iets leuks voor bedacht. Ze hebben zeven toffe downloads voor een Summer Reading Challenge . De downloads stimuleren een kind deze zomer heel wat leeskilometers!

Hoe voorkom je een zomerdip

Als kinderen tijdens de vakantie minder of stoppen met lezen, kunnen ze een flinke terugval maken qua leesniveau. Dat verschijnsel, bekend als een zomerdip of vakantiedip wil je natuurlijk graag voorkomen. Maar je wilt niet de hele vakantie moeten “zeuren” richting een kind om toch eens dat boek te pakken. 

Voor kinderen die niet zo van lezen houden, maar wel van auto’s of routekaarten, heeft Heutink een vrolijke routekaart welke je kunt downloaden.
Het doeblad stimuleert je kind om in de vakantie lekker veel te lezen. Een kind moet minimaal een kwartier lezen om een vakje te mogen aankruisen op weg naar de finish.
Zelf vind ik de bingo kaart erg leuk. Bij een volle rij op kaart kun je een leuke beloning in het vooruitzicht stellen. Je kunt vakjes aankruisen als je hebt gelezen in de keuken, hebt gelezen terwijl het regent of lezen met twee verschillende sokken aan. Een super grappige bingo dus.

Er zijn in totaal zeven verschillende doebladen te downloaden, dus zit er altijd wel een tussen die jouw kind aanspreekt. 

Lees meer over hoe je een leesdip gedurende de zomerperiode kunt voorkomen. 

Ben je op zoek naar inspiratie voor wat leuke boeken, wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.