Organiseer jij binnenkort een buurtfeest ? Om jouw party tot een succes te maken, is het verstandig om ruim van tevoren te beginnen met de voorbereidingen. Start daarom een paar weken van tevoren met het bedenken van wat activiteiten en stel daarna het thema vast. In dit artikel lees je hoe je zelf een geslaagd feest kunt organiseren!

Aankleding buurtfeest

Voordat je de tuinen gaat versieren, is het slim om alvast decoraties in te slaan. Met mooie slingers en lampionnen kun je de partytenten sfeervol aankleden, waardoor je een hele sfeervolle uitstraling kunt creëren. Ben je op zoek naar een geschikte tent? Een grote en waterdichte partytent met zijwanden is ideaal voor een buurtfeest, omdat deze voorzien is van ramen. Plaats er ronde statafels bij en het feest kan beginnen!

Zwembad

Om het ultieme vakantiegevoel te creëren, kun je in de achtertuin een rechthoekig zwembad neerzetten. Daarin kunnen de kids heerlijk afkoelen in het water. Het is slim om een exemplaar aan te schaffen met een stalen frame en verstevigde zijwanden, die wel tegen een stootje kan. Zo kunnen de kinderen tijdens de party heerlijk ronddobberen in hun eigen privé-zwembad.

Barbecue op wielen

Wil jij barbecueën met de hele buurt? Met een barbecue op wielen kun je letterlijk alle kanten op, waardoor jouw party ongetwijfeld een succes wordt. Leg bijvoorbeeld lekkere hapjes klaar op houten planken, om het daarna op de barbecue te braden. Daarnaast is er genoeg plek om spiezen boven een barbecue te hangen. Bovendien beschik je over voldoende opbergruimte, zodat je barbecuetangen en messen veilig kunt opbergen.

Zomers gevoel

Voor de nodige verkoeling kun je tijdens het feest ijssticks uitdelen. Deze kunststof koelstaafjes zijn perfect om drankjes mee te verkoelen. Vul ze met water, stop ze in de vriezer en was ze na afloop af. Het is overigens slim om een serie aan te schaffen, zodat je er altijd genoeg hebt om uit te delen. Wil je liever een zomers drankje schenken? Vul dan glazen met limoen, munt en bruisend water en trakteer vervolgens iedereen op een ijskoud drankje. Zo kunnen jullie op een zomerse dag het hoofd koel houden!

Gezellige slaapparty

Tijdens het buurtfeest kunnen de kinderen lekker spelen in de tuin. Als ze zijn uitgeraasd, kunnen ze in de tent heerlijk relaxen op opblaasbedden. Kies voor gemak en ga voor een zelfopblaasbaar bed, zodat de kids samen een gezellige slaapparty kunnen houden. Om het feestje compleet te maken, kun je overwegen om een karaokeset te kopen en samen een optreden te geven. Zo beleeft elk kind een avond vol plezier!

Zwemmen en zonnen

Uiteraard is het belangrijk om voor voldoende zonnebrand te zorgen. Dit voorkomt dat de uv-straling van de zon diep doordringt in de huid en dat kan mogelijk huidveroudering en huidkanker veroorzaken. Vooral voor kinderen is zonnebrand belangrijk: kies daarom voor een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minimaal 30. Ga voor een milk of spray die waterresistent is, waardoor ze ook in het water beschermd zijn.

Met behulp van de bovenstaande tips maak je jouw buurtfeest tot een succes!