Zuivel, zoals yoghurt is een belangrijke leverancier van eiwitten, die bestaan uit essentiële aminozuren. De bouwstenen van een goede gezondheid. Essentieel aminozuur is een aminozuur dat niet in ons eigen lichaam kan worden gemaakt. Ze moeten daarom in voldoende mate in voeding aanwezig zijn. Als je goed en gevarieerd eet is dit ook meestal het geval.

Belangrijke voedingsstoffen

Yoghurt bevat veel voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Het staat natuurlijk bekent om de grote hoeveelheid calcium zie er inzit. Een mineraal dat nodig is voor gezonde tanden en botten. Maar het vat veel meer goede stoffen, zoals veel B-vitamines, met name vitamine B12 en riboflavine. Verder zitten het vol met eiwitten.

Waarom is yoghurt goed voor je concentratie?

Een bakje yoghurt helpt kinderen om zich beter te kunnen concentreren. Dit komt door de antioxidant met de naam tyrosone. Dit bestanddeel ondersteunt de productie van de neurotransmitters die het geheugen en de alertheid verbeteren.

Waar is het verder goed voor?

  • Yoghurt is een bron van calcium en vitamine D, en dus goed voor de botten;
  • Het eten van een yoghurtje is goed voor de spijsvertering. Het bevat goede bacteriën, probiotica,die kunnen helpen bij bepaalde darmaandoeningen, waaronder constipatie, diarree en darmziekten;
  • Het stimuleert het immuunsysteem. De actieve bacteriële culturen in yoghurt kunnen de effectiviteit van witte bloedlichaampjes verhogen.

Lekkere frisse recepten voor kinderen

Veel kinderen doen het al, ontbijten met yoghurt. Het is makkelijk, lees snel en bovendien ook nog eens heel gezond. Je kunt er eindeloos mee variëren. Je kunt er bijvoorbeeld fruit in verstoppen of het juist heel kleurrijk maken met verschillende stukjes fruit. Een van mijn favorieten ontbijt recepten is een drinkontbijt met sinaasappel. Met wat sinasappels en een blender is dit zo gemaakt. Dit kunnen kinderen lekker op slurpen met een rietje. Gegarandeerd een succes in de ochtend.

Maak deze zomer gezonde yoghurtijsjes