Voor kinderen die van dieren houden is er weer een heel leuk boek! Wout Weter en de hond zonder naam. 
Een zeer toegankelijk boek voor jonge kinderen, die niet heel erg van lezen houden.

Waar gaat Wout Weter en de hond zonder naam over?

‘Wout Weter’ van Vrouwke Klapwijk en Iris Boter is een graphic novel vol mooie en  interessante dierenweetjes. Wanneer je vader dierenarts is en een moeder werkt als veearts, kan het niet anders dan dat Wouts hoofd gevuld is met feitjes over dieren. En alles wat hij niet weet, dat zoekt hij gewoon op! Als Wout op een dag tijdens het mountainbiken een gewonde hond zonder chip vindt, gaat hij op zoek naar de eigenaar, maar dat blijkt een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Lukt het hem de hond zonder naam weer thuis te brengen?

Wout beleeft een spannend avontuur en deelt echt leuke weetjes. Voor kinderen die van dieren houden en graag een spannend boek lezen is dit boek van Wout Weter een aanrader. 

Waarom is dit een aantrekkelijk boek om te lezen?

Naast dat het verhaal erg interessant en fijn geschreven is, is ook de layout aantrekkelijk voor jong lezers of kinderen die wat moeite hebben met lezen. De regel afstand is groot, de zinnen niet te lang en de tekst per pagina niet te veel. Naast de tekst is er een goede afwisseling met illustraties of een uitvergroting van teksten. Het boek is 190 pagina dik, maar een kind leest er relatief snel doorheen, wat veel voldoening geeft. 

Meer boeken die makkelijk lezen