Manon Meijer is trainer en coach bij The Bright Brain, praktijk voor kinderen en jongeren die ‘anders’ leren.  Ze is opgegroeid in een gezin met een Bonairiaanse moeder, leerkracht, en een Nederlandse vader, ook leerkracht, is taal en taalontwikkeling van kinderen eigenlijk altijd een onderwerp van gesprek geweest.

Bonaire

Begin 2018 is Manon naar Bonaire geëmigreerd om voor mijn dementerende moeder te zorgen. Dat is nu haar belangrijkste baan. Op Bonaire heeft ze kennis gemaakt met brain-based teaching & learning, een manier van lesgeven die zo logisch en motiverend is dat ze het iedere leerkracht gunt om hier mee te werken.

Brain-Based Teaching & Learning

Brain-based teaching & learning verwerkt ze ondertussen in al haar lessen. Een greep van wat Manon doet is talentlessen, studievaardigheden, verrijkingsgroep,  summerschool, en ze maakt online brain-based trainingen.

Uitdaging

Haar behoefte aan uitdaging, aan een betekenisvol leven geeft haar, naast een bijzonder leven, ook stress. Rust en balans vinden is lastig . De 12 breinprincipes zijn daarom niet alleen in haar werk de basis, maar geven Manon ook privé de houvast om in balans te blijven. Alles is met elkaar verbonden. Zo is het leven. En leren is leven.

Op haar website brain-based kun je meer vinden over haar praktijk en trainingen

Elk kind een uitblinker

Naast dit alles is Manon ook mede oprichter van de Stichting Elk kind een uitblinker. Deze stichting heeft als missie, aandacht krijgen voor kinderen met talenten die nu, door de huidige lesmethodes en het huidige onderwijsbeleid, onbenut blijven. Wat leidt tot gedemotiveerde, onder presterende en veelal ongelukkige kinderen. Kinderen vaak met een label zoals dyslexie, dyscalculie, ad(h)d, hooggevoelig, hoogbegaafd etc. Kinderen ook met unieke en waardevolle talenten welke, in de bepalende fase van de basisschool, niet de ruimte krijgen om tot volledige ontwikkeling te komen.

Blogs van Manon Meijer gaan onder ander over Ongewenst gedrag anders bekeken, talent en zelfkennis