Gezelschapsspelletjes hebben een gezelligheidsfunctie. Het gezellig samen een spel spelen staat natuurlijk voorop bij het spelen van een spelletjes. Maar een kind leert er nog meer zonder dat je er de nadruk op legt.

Los van welke spel je speelt leert een kind zich aan regels houden. Ontdekt een kind wat winnen en verliezen inhoudt. (Het “tegen-je-verlies-kunnen”is voor veel kinderen een hele kunst. Dat hebben ze niet direct onder de knie! ) Een kind leert hoe het is om iets samen te doen.

Een populair spel is kwartetten. Met de weetjes kwartetten leren kinderen ook nog eens veel. Afgelopen week hebben wij het beroepen kwartetspel gespeeld. Heel leuk en leerzaam. Op de kaarten staan de mooiste plaatjes en leuke weetjes. Hoe word je leeuwentemmer? Waarom mogen astronauten geen bonen eten voordat ze de ruimte in gaan?

Er zijn slimme beroepen, droomberoepen en veel verdieners.

Naast het beroepenkwartet zijn er de volgende spellen verkrijgbaar.

Junglelife kwartet
JungleLife Weetjeskwartet gaat over de dieren uit de jungle. Leer of een rode kikker giftig is, of juist niet. Weet jij wat bavianen het liefst eten? Spaar de juiste kaarten bij elkaar en win!

Wildlife kwartet
Wildlife Weetjeskwartet gaat over de wilde dieren in Afrika. Op de grote speelkaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Hoe hard kan een jachtluipaard lopen? Hoe zwaar is een nijlpaard? Hoe oud kan een olifant worden?

Sealife kwartet
Sealife Weetjeskwartet gaat over de dieren uit zeeën en oceanen. Weet jij hoe oud een dolfijn kan worden? En hoe snel een inktvis kan zwemmen? Heb je enig idee hoe zwaar een walvis weegt?

Auto kwartet
Ben jij helemaal gek van auto’s? Speel dan het Auto Weetjeskwartet en leer verschillende type auto’s kennen. Hoe hard rijden kunnen ze en hoe oud zijn ze? Weet jij wat een Ferrari kost? Wordt een echte kenner met dit stoere kwartetspel.

Illusie kwartet
Hoeveel afbeeldingen zie je? Wordt je misleidt? Of zie je het echt goed? Dit Weetjeskwartet zit vol illusies. Kijk goed en laat je niet op het verkeerde been zetten. De bekendste, gekste en leukste illusies in 1 spel.

Paarden kwartet
Met het Paarden Weetjeskwartet leer je alles over paarden. Welke rassen zijn er? Wat hard kunnen paarden rennen? Hoe communiceer je met paarden en hoe verzorg je ze? Wordt een echte paardenkenner!

Honden kwartet
Wat is een border collie? Zijn honden slimme dieren? En hoeveel rassen zijn er? Vergelijk de afbeeldingen en weetjes met elkaar en leer alles over de hondenwereld. Spaar, vergelijk en win!

Dino’s kwartet
Hoeveel at een Brachiosaurus? Welke dino had geen tanden? en hoe zwaar was een Apatosaurus? Met het Dino Weetjeskwartet leer je alles over de vele bijzondere dinosaurussen!

Boerderijdieren
Weet jij hoe vaak een schaap wordt geschoren of hoe lang de staart van een pauw wordt? Wat is een jaarling? Met het Boerderijdieren Weetjeskwartet leer je alles over boerderijdieren. Vraag, weet en win!

Geronimo Stilton: Fantasia kwartet
Ontmoet feeën, trollen, reuzen, heksen en nog veel meer… Spring samen met Geronimo Stilton op de rug van de Regenboogdraak en vlieg mee naar de wereld vol fantasie. Kwartet met prachtige illustraties en leuke weetjes over de vele bijzondere wezens uit Fantasia.

Extreme sporten kwartet
Mooi uitgevoerde kwartet, grote kaarten, met allerlei weetjes die eerst beantwoord moeten worden voor de kaart van jou is! Leer alles over extreme sporten!

Vogel kwartet
Leer van alles over vogels en kom dingen te weten die je nog niet wist. Als je het juiste antwoord op de vraag kan geven dan is de kaart voor jou!