Ook dit jaar is er weer de Week van dyslexie. De week van 1 tot en met 8 oktober staat in het teven van Dyslexia Awareness. Dit jaar zijn alle activiteiten online vanwege Corona. Enerzijds jammer omdat de positieve vibe vorig jaar groot was, maar het biedt ook een prachtig podium aan fantastische internationale sprekers.  

Thema week van de dyslexie

Dit jaar is het thema van de week van de dyslexie is: Dyslexie Creëert en Innoveert. Het vermogen van dyslectici, het anders denken,  heeft hen de afgelopen jaren echte “Game Changers”  gemaakt. De ontwikkeling van de eerste telefoon tot de iPhone 11 en van het eerste vliegtuig tot toeristische ruimtevaart. Allemaal innovaties van dyslectici. En dat is echt geen toeval!

Tijdens de week van de dyslexie zullen onder andere Dr Maryanne Wolf (UCLA), Dr. Sally Shaywitz (Yale) en Marc Lammers (oud bondscoach en innovatie coach)  spreken over de kracht van ‘het andere brein’. Het brede beeld van dyslexie en het verbeteren van het zelfvertrouwen. 

Op donderdag 1 oktober wordt gestart met een bijzondere internationale gast. Thomas G. West auteur van de bestsellers ‘In the Mind’s Eye’, ‘Thinking Like Einstein’ en ‘Seeing What Others Cannot See’. Hij gaat het niet alleen hebben over  de uitzonderlijke prestaties van dyslectische mensen (en mensen met andere labels), maar onthult ook hun enorme potentieel. Zo essentieel in het nieuwe digitale tijdperk, waar traditionele en academische vaardigheden steeds minder belangrijk worden, terwijl het vermogen om te visualiseren, patronen te herkennen en het hebben van een creatief en probleemoplossend vermogen snel in waarde toeneemt op de wereldwijde economische markt. Thomas West zal hier tijdens zijn lezing ‘ A new world shaped by dyslexics’ dieper op ingaan.

Samen voor empowerment

Tijdens de Week van Dyslexie hebben BALANSHOI en IMPULS & WOORTBLIND de handen ineen geslagen en organiseren ze samen ook een inspirerende middag over dyslexie. Met als openingsspreker de dyslectische, zeer bevlogen en innovatieve bondscoach van het Nederlands dames hockey team, Marc Lammers. Hij omarmd zijn dyslexie en heeft er zijn kracht van gemaakt. Er zijn deze middag diverse break-out sessies met voor iedereen iets interessants. Bijvoorbeeld Kansen van dyslexie, door HOI. In deze breakout sessie neemt Tamara Vreeken (HOI) je mee in de kennis over de andere kant van dyslexie. En waarom het zó essentieel is dat dyslexie wordt ge-re-brand…!

De focus van het evenement is EMPOWERMENT. Iedereen weet hoe belangrijk het is om in je eigen kunnen te geloven. Maar hoe doe je dat als specifieke onderdelen op school of op je werk moeilijk voor je zijn? Hoe zorg je ervoor dat je vol zelfvertrouwen kan functioneren en het beste uit jezelf of je kind kan halen? Deze drie organisaties laten je ieder op een ander manier zien hoe je dt kunt bereiken.

Meer informatie en het hele programma van de week van de dyslectici vind je hier. 

Wij mogen ook drie kaarten weggeven voor de week van de dyslexie. Stuur een bericht aan redactie@deleukstekinderen.nl met de motivatie waarom jij graag één van deze kaart wilt winnen. 30 September ontvangen de winnaars van ons een reactie.