Nike is koploper in verkoop van sneakers. Ook onder kinderen. Wat maakt de modellen van het Amerikaanse bedrijf zo bijzonder? En, met welke modellen zijn zij in staat ook om de kinderharten te veroveren? In deze blog lichten we meerdere sneaker modellen van Nike eruit, schoenen die als sneakers de kindervoetjes warm, veilig en sportief presenteren. En, sneaker modellen die goed zijn te combineren met rokjes, shorts of spijkerbroekjes.

Nike

We openen met de Nike Presto. Vederlicht, flexibel en gemaakt voor de echte warme dagen. Het mesh materiaal in het bovenwerk is ademend en houdt de voeten van de kleinsten ook nog eens droog en koel. Kindervoetjes veren direct op bij het zien van het model. Het sportieve karakter heeft een sterke aantrekkingskracht en deze gewezen hardloopschoen is zelfs dubbel te vouwen. Zonder de vorm van het model te verliezen.

De Nike Vortex lijkt op een schoen die uit een honkbalfilm van de jaren ’60 is komen lopen. En toch, nog steeds niet minder hip. Deze levendige, retrostijl schoen komt in wit en zwart en is gedecoreerd met leuke, kinderlijke kleuren. Blauw, rood, marineblauw en zwart. In tegenstelling tot de Presto is dit nog meer een vrijetijdsschoen. Lekker laagdrempelig en dus heel geschikt om aan de voeten van jouw kind te doen voor een picknick. Of een wandeling door Artis.

Een regelrechte klassieker voor kids is de Nike Air Max 97. Geïnspireerd op het eerste model van de Air Max-serie, heeft ook deze schoen een transparante luchtkamer. Te zien aan beide kanten van de schoen. De schoen is indrukwekkende sportief en geeft heerlijke demping, zelfs aan de kleinste voetjes. Spartelen, springen, hinkelen en rennen. De Nike Air Max 90 maakt het moeiteloos mogelijk. Dit model is relatief hoog en biedt daarmee ook veel ondersteuning. Uiteraard met de swoosh op de zijkant en verkrijgbaar is vele levendige kleurenseries. Zowel neutraal als meer opvallend.

De Air Max 270 is duidelijk meer futuristisch dan de hierboven gepresenteerde schoenen. Dit snelle model heeft ook een heel flexibel, ademend bovenwerk. De luchtkamer loopt aan de achterkant in de zool om de schoen. Waarom is dit een ideale kinderschoen? De schoen geeft vrijheid aan de voetjes, zonder in te leveren op stabiliteit en ondersteuning. De perfecte mix aan eigenschappen voor kinderschoenen.

Nike air force

Uit de basketbalwereld is de Nike Air Force 1 over komen vliegen. De schoen heeft een dikke, stevige zool. Voor de stoere stappertjes dus. Veelal komt dit model in egale kleuren en heeft met een leren bovenwerk een prachtige afwerking. De schoen is goed schoon te houden en de zool loopt recht onder de voet. Bijna waterpas.  De schoen komt ook voor kinderen met een midlow en high-model.