Waar is mijn noedelsoep?!? is een kleurrijk prentenboek dat jonge kinderen kennis laat maken met eten uit verschillende culturen in Nederland.

ROSE stories en Bongkar met Wongkar presenteren in samenwerking met Oxfam Novib het nieuwe kinderboek Waar is mijn noedelsoep?!? van het echtpaar Chee-Han en Reza Kartosen-Wong. Het boek gaat over Sam-Ming die tijdens zijn middagpauze ontdekt dat zijn noedelsoep is verdwenen! In het boeken komt eten uit verschillende culturen voorbij. Ontzettend leuk voor kinderen om op deze manier kennis te maken met andere culturen. Sommige zullen ze wellicht kennen, andere zijn nieuw voor zet. Zo komen onder andere pom, dolma, pannenkoeken. 

Het verhaal

Als Sam-Ming op school zit, kijkt hij uit naar de middagpauze. Dan kan hij smullen van de superverrukkelijke noedelsoep die zijn ouders voor hem hebben gemaakt. Noedelsoep is zijn lievelingseten. Maar wanneer Sam-Ming zijn rugtas opent, schrikt hij: zijn noedelsoep is verdwenen! Waar o waar is zijn noedelsoep?!? Tijdens de zoektocht naar zijn noedelsoep ontdekt Sam-Ming wat voor heerlijke lunch zijn klasgenootjes mee hebben. De meest jonge lezers maken door het lezen van dit vrolijke prentenboek kennis met gerechten uit verschillende culturen in Nederland. 

Over de makers van waar is mijn noedelsoep

Schrijfster van het boek Chee-Han Kartosen-Wong is een film editor en mediamaker. Ze edit tv-commercials voor internationale merken en tv-programma’s voor onder andere 24Kitchen. Daarnaast geeft ze gastcolleges over editing & diversiteit. Reza Kartosen-Wong was journalist/radiomaker, promoveerde in de communicatiewetenschap en is nu docent mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column voor Het Parool. Maria Koutamanis promoveerde in de communicatiewetenschap aan de UvA en is nu illustrator en ontwerper. Ze maakt illustraties en dessins voor verschillende producten, zoals textiel, kinderkleding en geboortekaartjes.

Ben je opzoek naar een kleurrijk prentenboek welke diversiteit van onze samenleving laat zien. Moet zeker dit boek aanschaffen. Het boek laat kinderen op een toegankelijke manier kennis maken met een andere eetgewoonte en culturen. 

Meer over dit boek