Jachtseizoen is een populaire Nederlandse online serie die sinds december 2016 te zien is op het Youtube kanaal van Stuk TV. Kinderen vinden de serie ontzettend interessant en vooral spannend. Wat is het succes van jachtseizoen, waarom blijven kinderen kijken en willen ze zelf ook het spel spelen?

Wat is jachtseizoen?

Jachtseizoen is een achtervolgers spel, waarbij “de gevangene” een voorspong krijgt waar na de achtervolging wordt ingezet. In de serie krijgt een bekende Nederlander een voorsprong van 20 minuten, waarna StukTV in actie mag komen. De gevangene draagt een zender bij die elke tien minuten een gps-signaal naar StukTV stuurt. Bij het opsporen van de gevangene heeft StukTV verschillende hulpmiddelen, zoals reisinformatie en locatiegegevens. Daarnaast beschikt StukTV over een minibus en mogen ze wanneer ze dat nodig vinden een drone in de lucht brengen om van bovenaf de straten te doorzoeken. De gevangene draagt een herkenbaar oranje pak en heeft verder niks, geen telefoon of geld.

De bekende Nederland op wie StukTV jaagt mag niet langer dan twintig minuten in een zelfde voertuig zitten. Ook is het betreden van gebouwen verboden, met uitzondering van openbare gebouwen, zoals een treinstation of parkeergarage. De gevangene wint het spel als deze 4 uur uit handen van StukTV team weet te blijven.

De app Jachtseizoen

Vanaf seizoen 2 is er ook een Jachtseizoen-app beschikbaar. Zowel in de app store als op google play zijn deze te downloaden. Kinderen (en volwassen) kunnen zo ook zelf het spel spelen. Spelen is simpel, je maakt twee teams, de ene gaat op de vlucht en de andere op zoek. Wanneer het spel gestart is, kun je kiezen uit verschillende spelmodus. De app stimuleert kinderen om buiten actief te zijn. Het geen bijdraagt aan een betere ontwikkeling en gezondheid van kinderen. 

Het lijkt een vrij simpel concept maar heeft alle element in zich voor ultiem vermaak. De adrenaline die vrijkomt bij het kijken of spelen van het spel maken het zeer verslavend .  
Wil je liever niet naar buiten, dan kun je ook het Jachtseizoen bordspel spelen!

Lees meer over de app