Met de kerstvakantie voor de deur is het altijd weer bedenken wat gaan we doen met de kinderen. Gezellig samen erop uit! Best lastig om elke keer weer wat leuks te bedenken. En nu met corona zijn de mogelijkheden ook nog eens beperkt. Gelukkig valt er toch nog genoeg te ondernemen met kinderen. Wat dacht je van vakantie in eigen land of naar een pretpark of dierentuin.

Soms hoor je van vrienden leuke dingen die ze hebben gedaan met het gezin en denk je mogelijk, waarom heb ik dit niet bedacht. Het internet is een goede plek om te zoeken naar activiteiten om te doen met kinderen

Vakantie in eigenland met kinderen

Vaak denk je bij vakantie aan het buitenland omdat het weer daar beter is, maar zoals velen afgelopen zomer hebben ontdekt regent het in Nederland echt niet altijd de hele dag. Vakantie in eigen land is dus een goede optie. In de zomer gaan we massaal met zijn alle naar de camping, maar in de winter zijn huisjes op een vakantiepark ook ideaal. Je bent hier alleen met je gezin, komt beperkt met andere mensen in contact, dus redelijk corona proof. En als deze corona tijd voorbij is zul je door middel van de activiteiten die op deze parken georganiseerd worden vast weer leuke andere mensen ontmoeten.

Een dagje uit naar een pretpark

Een dagje uit naar een gezellig pretpark ziet er in deze tijd net even iets anders uit door de Corona maatregelen. Op de websites van alle parken staat te lezen welke maatregelen zij hebben getroffen. Ook staat hier vaak dat je online een kaartje moet reserveren. Dit geldt ook voor kinderen die gratis naar binnen mogen. Je moet voor hen ook een plekje reserveren. De horeca in pretparken is veelal wel open, maar dan alleen voor afhaal.  Een uitje moet iets meer gepland worden maar gelukkig kan het nog steeds.

Naar de dierentuin met kinderen

Net als pretparken hebben de dierentuinen maatregelen genomen, maar je kunt er nog wel naar toe. Veelal zijn er verplichte looproutes om zo het contact met andere te beperken. Ook zijn niet alle dierenverblijven open. Gelukkig kun je nog wel naar het toilet, als je maar wel goed je handen desinfecteert.

Je kunt natuurlijk ook thuis een hoop leuke dingen doen, zoals spelletjes of kerststukjes maken.

Een hele fijne kerstvakantie allemaal.