Uit de serie “Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken” en “Waarom achtbanen te gek zijn! – en andere weetjes over hersenen en gedrag”  is er weer een nieuw boek: Waarom je meestal gek bent. Een grappig en leerzaam boek over vriendschap, familie, liefde en meer.

Waarom is het belangrijk en fijn om vrienden te hebben? Waarom lijk je op je familieleden? Hoe komt het dat je best vaak ruzie hebt met je broer of zus, terwijl hij of zij tegelijk je beste vriend(in) is? Weet jij hoe het voelt om verliefd te zijn? En eh… hoe gaat dat eigenlijk, seks?

Wat staat er allemaal in het boek

Het boek Waarom je meestal gek bent op… staat boordevol weetjes over vriendschap, familie, liefde en voortplanting, voor nieuwsgierige kinderen die precies willen weten hoe alles zit. Meer dan vijftig verschillende onderwerpen rond het thema ‘Relaties tussen mensen’ worden op een toegankelijke en vlotte manier besproken.
Ze zijn onderverdeeld in 8 thema’s, waarbij steeds zes waarom vragen worden beantwoord.

Bijvoorbeeld, een beetje van je vader, een beetje van je moeder en een beetje van jezelf. Waarom je best wel op je ouders lijkt en de een blauwe ogen heeft en de andere bruine Waarom jongens en meisjes verschillend zijn en waarom niet alles erfelijk is.

Een boek voor nieuwsgierige kinderen vanaf een jaar of negen, die graag veel willen weten en begrijpen.
De vrolijke illustraties, testjes en spelletjes van Elly Hees maken het boek een feest om te lezen.