Zijn jullie één van de gezinnen die reeds in januari de vakantie voor dit jaar al hebben geboekt? Of weten jullie nog steeds niet waar de reis naar toegaat. Wacht je de weersverwachtingen af alvorens een keuze te maken.  Een leuke kindervakantie valt of staat natuurlijk met de bestemming. Welke faciliteiten zijn er voor de kinderen? En wat is er te zien en doen in de omgeving? Is het voor papa en mama ook leuk? Het kiezen van een vakantie bestemming kan soms best lastig zijn.

Type vakantie

Alvorens een bestemming te kiezen, is het goed om stil te staan bij de soort vakantie die je voor ogen hebt. Wordt dit een actieve vakantie met veel cultuur of natuur. Samen struinen langs leuke winkeltjes, kathedralen en kerken bekijken of juist genieten van zon, zee en strand. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk.  Een plek waar je zowel kunt genieten van alle rust op het strand maar waar ook genoeg te doen is voor jong en oud.  Het internet is uiteraard een ideale plek om je zoek tocht te starten. Zo kun je op de site van NOVASOL op thema zoeken. Bijvoorbeeld op vakantie met de hond, drijvende vakantiehuizen of gezinsvakanties met kinderen.

Waar gaan we naar toe? 

Als je weet wat voor type vakantie het dit jaar moet gaan worden kun je gaan zoeken. Het is altijd weer een mooi uitdaging een leuke bestemming te vinden. Kies je voor vertrouwde plek waar je al eens geweest bent, waar je de mensen kent en je weet waar je lekker kunt eten. Of kies je voor iets nieuws, waar je alles nog kan gaan ontdekken. Zelf vind ik het altijd leuk om meerdere plekken te bezoeken. Bij ons begint de vakantie op het moment dat we in de auto stappen. Een totale reisafstand tot 1400 kilometer is in twee dagen (zonder aanhanger) goed te doen. 

Wordt het een huisje of een tent?

Wanneer je dan weet waar je heen wilt, begint de ware zoektocht naar de beste plek. Wordt het een camping, hotel of vakantiehuisje? Het leuke aan een tent is dat je heel flexibel bent en veelal zonder te reserveren op pad kunt gaan. Het grote nadeel is dat je weinig privacy hebt. Als je ’s nachts het kind van de buren huilt, wordt je daar wakker van. Ook de zon kan je ’s ochtends vroeg wakker maken. Het grote voordeel van een vakantiehuis je dat je in een lekker bed slaapt, je eigen sanitair hebt en veelal ook airco. De prijzen liggen vaak wat hoger, maar als je goed zoekt of iets korter op vakantie gaat, past dit ook in verschillende vakantie budgetten.  

Novasol

Met een gezin van 3 kinderen is het mijn grootste frustratie dat je vaak maar met vier in een accommodatie mag.  Of je mag wel met zijn vijven, maar moet dan twee kamers nemen. Iets wat met jonge kinderen niet praktisch is. Op de site van NOVASOL vakantiehuizen heb je hele leuke vakantie huisjes waar je ook met grotere gezinnen terecht kan. Dit maakt het zoeken een stuk makkelijker, je krijgt alleen aanbod te zien waar je met je hele gezin in kunt verblijven. 

Wij hebben er zin in. Allemaal een hele fijne vakantie gewenst en we zijn benieuwd naar al jullie vakantie verhalen.