Gevulde eieren kun je tijdens de paasdagen ook eens heel anders maken. Wat dacht je van paaseikuikens, gevulde eieren, maar dan net even anders. Superschattig!
Gevulde eieren zijn een klassieke bereiding van hardgekookt ei. De gekookte dooiers gecombineerd met romige smaakvolle ingrediënten zoals mayonaise en mosterd. Het ei wit wordt gevuld met deze heerlijke, romige en fluweelzachte vulling en met een paar kleine toevoegingen is het ei kuiken geboren.
Het begint allemaal met hardgekookte eieren. Het is belangrijk dat je de eieren lang genoeg laat koken, ongeveer 10 minuten. Dit maakt het wit wat steviger maar toch zacht genoeg en het eigeel stevig maar deze is nog steeds romig.
Het enige andere lastige moment met gevulde eieren is ze daadwerkelijk te vullen. Je kunt zeker een lepel gebruiken, maar het is de moeite waard om een zak te gebruiken om de vulling door te spuiten. Het is een stuk netter en gemakkelijker dan het lijkt. Je hebt niet eens een echte spuitzak nodig. Je kunt de vulling ook in een gewoon plastic zakje scheppen. Knijp de vulling in een hoek en knip de hoek eraf.
Wat heb je nodig voor 12 gevulde paaseikuikens
- 6 grote eieren
- 2 tot 2 1/2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepel mosterd
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- zout en peper
- 1 kleine wortel
- 6 zwarte olijven
Zo maak je de gevulde paaseikuikens
- Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren.
- Snijd met een scherp mes een zeer dunne laag van de onderkant van het ei af, hierdoor krijgt het een plat oppervlak om op een schaal te staan. Snijd een royaal derde deel van het ei af. Knijp voorzichtig rond de eierbodem om de dooier los te maken en deze zou er zo uit moeten springen. Houd de deksels gekoppeld aan hun bodem.
- Meng in een middelgrote mengkom 12 gekookte dooiers en pureer ze goed met een vork. Voeg de mayonaise, mosterd en knoflookpoeder toe. Naar smaak kun je wat zout en peper toevoegen.
- Breng de vulling over in een plastic zak of spuitzak. Druk met je handen op de zak om alle vulling naar een hoek te duwen en druk eventuele lucht uit de bovenkant. Als je een plastic zakje gebruikt, knip dan een hoek af met een schaar.
- Spuit het mengsel royaal in de eierbodems. Plaats de bovenkant terug over de basis en druk deze lichtjes naar beneden om te hechten.
- Voor de ogen: steek een paar keer door een olijf met een plastic rietje en knijp het rietje voorzichtig naar beneden en de kleine cirkels van olijven komen er zo uit.
- Snijd voor de snavels een paar wortelringen in dunne plakjes en snijd elke ring in zesde.
- Plaats 2 olijfvlekken voor de ogen en 2 wortelwiggen in de snavel. Leg de kuikens op een schaal en garneer ze met verse peterselie of dille om ze dat ‘vrije uitloop’-gevoel te geven.
Zin in gevulde eieren maar zijn de kuikentjes te veel gedoe? Maak dan gewone gevulde eieren, ook heel feestelijk en gezond