Het zal je niet ontgaan zijn dat het deze week nationale kinderboeken week is. Een week waarin jaarlijks het lezen van kinderboeken wordt gepromoot. Dit jaar heeft ook de NS een leuke actie om bij te dragen aan de kinderboekenweek 2020.

Machinisten en servicemedewerkers van NS gaan voorlezen aan basisschoolkinderen. De NS’ers lezen voor uit het boek ‘De treinreis van Tommie en Tess’, van uitgeverij Uquilair.  Scholen die dit leuk lijkt voor hun groep 1 tot en 4, kunnen tot 3 oktober een mail sturen met een korte motivatie naar kinderboekenweek@ns.nl. De ns zal een aantal scholen selecteren waar daadwerkelijk voorgelezen wordt. In de klas moet wel een webcam aangesloten zijn op het digibord of de beamer. De hoofdconducteurs, machinisten en servicemedewerkers zijn beschikbaar op 7, 8 en 9 oktober. Naast het voorlezen krijgen de kinderen de kans om alles te vragen over het werk op de trein en het station.

Welk verhaal leest NS voor tijdens de kinderboekenweek 2020

Het boek waaruit de NS medewerkers voorlezen gaat over Tommie en Tess. Tommie zijn oma is jarig en geeft een feestje. Daar móet Tommie natuurlijk bij zijn, samen met zijn beste vriendin Tess.
Het is een flinke tocht, want oma woont in Groningen en Tommie en Tess in Eindhoven.
Gelukkig heeft oma twee ov-chipkaarten gestuurd. Samen reizen Tommie en Tess het hele land door.

Meer voorleesvideo’s van NS

Voor de scholen die net naast de live videoverbinding grijpen, niet getreurd. Vanuit een treincoupé in het Spoorwegmuseum neemt voorleesconducteur John kleine treinlezers mee op reis door de tijd in leuke voorleesvideo’s. Een tijd van prinsen, ridders en farao’s. Dit doet hij samen met de schrijvers van het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Deze voorleesvideo’s en de Kinderboekenweek-kleurplaat staan op www.ns.nl/kinderboekenweek.

Je kunt natuurlijk ook zelf het boek kopen om thuis te lezen of een van de vele andere leuke kinderboeken