Het is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt. Rode bieten en pannenkoeken, maar het is een goede combi. Het zoete van de bietjes combineert heel erg goed met de pannenkoek waardoor je weinig zoetstoffen nodig hebt om een heerlijke pannenkoek te maken.
De rode bietenpannenkoek zijn heerlijk als ontbijt, maar kun je ook meegeven in de broodtrommel. Ik bak ze vaak de avond van te voren en warm ze s ochtends nog even op. Koud in de broodtrommel vinden de kinderen ze ook heerlijk. De pannenkoek heeft hier de bijnaam, blozende pannenkoek
Wat heb je nodig voor de rode bieten pannenkoek?
Voor ongeveer 4 pannenkoeken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 250 ml amandelmelk (afhankelijk van hoe zoet je de pannenkoeken wilt maken kun je gewone of ongezoete amandelmelk gebruiken)
- 1 ei
- 125 gram havermout
- 125 gram gekookte bietjes
- Eventueel zout en peper
- Kokosolie
Hoe maak je de rode bieten pannenkoeken?
Zoals je van ons gewend bent zijn de meeste recepten niet moeilijk om te maken. Zo ook deze rode bieten pannenkoeken niet.
- Rasp de bieten
- Doe de melk, het ei, de havermout en geraspte bieten in de keukenmachine. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Meng tot een glad beslag je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken.
- Verwarm de kokosolie in een koekenpan
- Giet een deel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijde goudbruin
- Herhaal dit tot het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met een beetje kaneel of geitenkaas.
Waarom zijn rode bieten pannenkoeken gezond?
Rode bieten pannenkoeken zijn een geweldige manier om je kinderen bietjes te laten eten. Ze zijn gevuld met het goede van bieten en vezels van de havermout.
De nitraten in rode bieten zorgen ervoor dat je lichaam meer bloed en zuurstof naar je hersenen pompt. Dit komt de leerprestatie van je kind ten goede. De vezels in havermout zorgen ervoor dat je een vol gevoel krijgt. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, zodat je er lang energie van krijgt.