Visolie… je hebt er vast wel eens over gehoord. Zeker in deze tijd gaat het steeds vaker over het nut van voedingssupplementen. Maar weet jij eigenlijk wat visolie is en waarom het zo belangrijk is? Begin dit jaar eindigde het voedingssupplement visolie – net als in 2020 – op de derde plaats in de IVG – Voedingssupplement van het Jaar verkiezing (vitamine D werd #1). Visolie is een voedingssupplement dat de juiste hoeveelheid essentiële omega 3-vetzuren bevat die je o.a. beschermen tegen hart- en vaatziekten. Bij kinderen spelen deze vetzuren ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen. Door regelmatig voldoende vette vis te eten, krijg je omega 3-vetzuren binnen. Maar dat lukt lang niet iedereen.

Vette vis

Het Voedingscentrum adviseert ouders om kinderen tussen de vier en negen jaar 50 tot 60 gram vis per week te geven. Dit gaat dan om wilde, vette vis. Denk aan haring, zalm en makreel. Maar kinderen eten vaak magere vis zoals vissticks, kibbeling of pangasiusfilet. En vergeet niet dat de kwaliteit van de vis ook belangrijk is! Visvervuiling, overmatige visvangst en slechte viskwaliteit door kweekvissen hebben geleid tot een daling van omega 3-vetzuren in vis. Dus zelfs als je kind iedere week een haring hapt, kan hij een tekort aan omega 3-vetzuren hebben. Het Voedingscentrum ziet het gebruik van een visoliesupplement als een goed alternatief wanneer omega 3-vetzuren niet voldoende uit voeding worden gehaald.

Wat doet visolie nou precies voor je kind?

Visolie bevat de essentiële dagelijkse hoeveelheid omega 3-vetzuren. Voor kinderen in de groei is het belangrijk om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen, vooral DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur). DHA is een bouwsteen voor de hersenen en goed voor het gezichtsvermogen, terwijl EPA voor een goede balans zorgt in de werking van het immuunsysteem (in de tijd waarin we nu leven, extra belangrijk).

Voedingssupplement

Wil jij visolie aan je kind geven? Dan is het nog best lastig om te bepalen voor welk supplement je moet gaan. Easyvit (producent van voedingssupplementen, die een gezonde levensstijl voor je hele familie wil ondersteunen) maakt dit makkelijk voor je en introduceert EasyFishoil; een visoliesupplement met de internationaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega 3-vetzuren en vitamine D. Wat EasyFishoil onderscheidt van andere merken is de unieke toedieningsvorm: zachte kauwgellies met een lekkere frisse, fruitige smaak en geur. Deze kauwgellies worden veel beter door het lichaam opgenomen dan bijvoorbeeld capsules of een drankje. Daarnaast zorgt deze toedieningsvorm er ook voor dat er geen sprake is van reflux en zure oprispingen. Zeker weten dat je kind er om nog één zal vragen!

EasyFishoil_Benieuwd geworden naar EasyFishoil? De leukstekinderen.nl mag vijf doosjes EasyFishoil weggeven. Laat een reactie achter (voor 4 juni) en maak kans!