**//sticky ads code//**

Vis is denk ik het bekendste brainfood, het bevat veel onverzadigde vetzuren, zoals omega-3. Vis eten met kinderen is soms best een uitdaging. Waarom is het toch belangrijk en wat is een lekker visrecept voor kinderen?

Vis is zeer voedzaam, daarom wordt aangeraden om ten minste eenmaal per week vis te eten.  Vis bevat veel eiwitten. Eiwit speelt een belangrijke bij de groei, het onderhoud en de reparatie van het lichaam. Vooral voor kinderen zijn eiwitten belangrijk voor de groei en ontwikkeling van hun botten.

Vis, en vooral vette vis, zoals makreel, zalm, sardientjes of haring, bevat veel omega-3-vetzuren; essentiële vetzuren die onder andere ontstekingen in ons lichaam tegengaan.  Omega-3 helpt tegen de afbraak van hersencellen en bevordert de aanmaak van nieuwe cellen. Daarmee behoort Omega-3 tot de goede vetten, die de hersenen voeden en beschermen. Omega-3 leidt tot meer leervermogen en een betere weerstand tegen stress. Met name de vette vissoorten zoals makreel, forel, haring, zalm en tonijn, zijn rijk een van omega-3 vetzuren.

Het versterkt het immuunsysteem door ontstekingsremmende eigenschappen. Tevens verhoogd het de algemene weerstand van kinderen tegen allerlei ziektes.
Tot slot wordt je van vis vrolijk. Want heb je ooit een depressieve eskimo gezien? Dit lijkt misschien een mop, maar het is echt waar. In landen waar mensen veel vis eten, zoals Japan en IJsland, komen veel minder depressies voor.

Visrecept voor kinderen

Niet elk kind is even dol op vis, maar er zijn toch veel kind vriendelijke vis recepten,bijvoorbeeld zalm met prei pasta
Voor twee personen heb je het volgende nodig voor dit recept. Afhankelijk van het aantal kinderen dat mee eet voeg je naar verhouding meer ingrediënten toe:

  • 2 preien
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 1 visbouillon blokje
  • 250 g pasta
  • Olijfolie of kokosolie

Hoe te maken

  • Snijd de prei in stukje en was ze in een vergiet schoon.
  • Fruit de prei 1 minuut in de olijfolie of kokosolie
  • Voeg de room en het verkruimelde visbouillon blokje toe.
  • Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg aan het einde van de kooktijd van de prei 1 dl melk toe. Pureer de saus met de staafmixer
  • Giet de pasta af en voeg de saus toe. Roer als laatste de stukjes gerookte zalm door de pasta.