Het is belangrijk dat de kamer van je kind lekker donker is. Je wilt natuurlijk niet dat je kind nog vroeger wakker wordt dan normaal.   Daarnaast is door de isolerende werking van verduisterende gordijnen  het ook lekker koel in de kamer. Een donkere kamer is belangrijk voor je nachtrust. Het is wetenschappelijk onderzocht dat wanneer er veel licht in je kamer komt je slecht slaapt.  

Rustig patroon gordijnen voor de kinderkamer

Wanneer een kinderkamer volop in de zon staat is het goed om voor verduisterende gordijnen te kiezen. Je wilt geen kind dat 5 uur al wakker is omdat de zon haar kamer binnen komt. Daarnaast kan je de kinderkamer opvrolijken door een leuk patroon te kiezen. Wanneer je een hele lege kinderkamer hebt kan je kiezen voor een wat drukker patroon. Als je kinderkamer vol met spullen staat is het vaak beter om voor een wat rustiger patroon te kiezen. Doordat je voor een rustig patroon kiest oogt de kamer dan wat ruimer. Daarnaast kan een rustige patroon ook wat langer mee.

Zo kan je kiezen voor een gele kleur gordijnen met gouden sterren erin. Of voor een neutrale spierwitte kleur met zilveren sterren. Er is keuze zat wanneer het gaat om patroon en kleur van kindergordijnen.

Zelf maken of laten maken

Je kan er voor kiezen om kindergordijnen zelf te maken door alleen de gordijnstof te kopen. Maar voor je kinderkamer wil je natuurlijk dat de gordijnen mooi afgewerkt zijn. Het is daarom vaak mooier om de kinderkamer gordijnen op maat te laten maken. Elke slaapkamer is anders en sommigen willen de gordijnen tot aan de grond en anderen kiezen voor gordijnen tot aan de vensterbank. Dan heb je nog gordijnen voor een railsysteem of voor een ringensysteem. Kies je voor de ringen dan komt er wel meer zonlicht door naar binnen waarschijnlijk. Met de calculator kun je eenvoudig de maten invullen en de gewenste plooi rekent. De calculator rekent uit hoeveel stof je nodig gaat hebben. Dat niet alleen, je kunt de gordijnen ook direct bestellen en eventueel nog wat opties toevoegen. Eenvoudiger kan bijna niet.