Snauwen, mopperen, je stem verheffen is wat je als ouder niet wilt, maar wat soms toch gebeurt. Vooral in de afgelopen periode waarin de kinderen niet of deels naar school gingen.  Van korte lontjes naar geduldig opvoeden is alleen daarom al een boek waar veel ouders zich in zullen herkennen én waar ze iets aan hebben, want het boek geeft praktische tips hoe onze korte lontjes te herkennen vóórdat we ontploffen. 

Wat kun je verwachten van Korte lontjes naar geduldig opvoeden

Opvoeden gaat niet over rozen. Soms verlies je je geduld met je kind, ben je aan het snauwen, mopperen of zelfs aan het schreeuwen. En achteraf voel je je schuldig, omdat je een rustige, geduldige en liefdevolle ouder wilt zijn. Je bent niet de enige! In Van korte lontjes naar geduldig opvoeden legt dr. Carla Naumburg met empathie, eerlijkheid en humor uit waarom we weleens ons geduld verliezen met onze kinderen. Ze geeft praktische tips hoe we op moeilijke momenten met onze kinderen kunnen omgaan én hoe we liefdevol en met compassie naar onszelf kunnen kijken. Er bestaan namelijk geen perfecte ouders, maar wel geweldige ouders.

Zes waarheden over ouderlijke ontploffingen

We zijn allemaal verschillend maar er zijn zes stelregels te geven waarom je minder schuldig zult voelen en die je kracht geven om je hoofd koel te houden in plaats van je geduld te verliezen. Zoals dat opvoeden best moeilijk is voor iedereen en het overkomt elke ouder weleens. Het verrast je wellicht, maar je heb je kinderen (nog) niet verpest, maar goed. Maar goed, je geduld verliezen blijft vervelend.

Het boek leert je hoe je minder vaak je geduld verliest. Een boek dat je het geheim verklapt om leren rustig te blijven. 

Over de auteur

Dr. Carla Naumburg is moeder van twee jongen dochters en medisch maatschappelijk werker, spreker en auteur. Ze schrijft onder andere voor The New York Times, The Washington Post en Mindful Magazine.