We zitten met zijn allen al weer enige tijd aan huis gekluisterd. De kinderen mogen dan weer naar school, wat super fijn is, maar veel leuke activiteiten moeten nog even wachten. Gelukkig kunnen we nog wel buiten wandelen en fietsen. Maar hoe fijn is het om eens echt weer iets anders te kunnen doen, op vakantie! Het lijkt misschien nogal ver weg en deels onmogelijk, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ondanks dat het natuurlijk nog onzeker is wat straks allemaal wel en nog niet mag, is er toch al best wat te plannen. Vakantie in eigen land.

Vakantie in eigen land

Afgelopen zomer was er een run op vakantiehuisjes in Nederland. Vakanties in het buitenland konden veelal niet doorgaan, waardoor veel gezinnen er in eigen land op uit trokken. Ook dit jaar zullen weer veel mensen kiezen voor een vakantie in eigen land.  Vakantieparken en losse verhuur van huisjes zitten hierdoor snel vol. Vroeg boeken loont, je hebt nog een ruime keuze en je hebt iets naar uit te kijken.

Vakantie in eigen land kan nog best voor wat keuzestress zorgen. Het Nederlandse landschap kent meer diversiteit dan je in eerste instantie misschien denkt. Als je in eigen land op vakantie gaat, heb je nog best veel keuze in de soort omgeving waar je naar toe kunt, bijvoorbeeld de kust, in een bosrijke omgeving, aan het water of heuvelachtig landschap.

Vakantiehuisjes aan de kust

Een vakantie aan zee is ultiem genieten voor strandliefhebbers. Even ontspannen terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen. Of samen actief zijn, neem met het gezin samen een stoere surf cursus of ga lekker  wandelen door de duinen. En als de horeca open is kun je natuurlijk genieten van de terrasjes met prachtig uitzicht. Er zijn in Nederland veel vakantieparken nabij het strand. In Zandvoort heb je bijvoorbeeld Qurios waar je slechts op 80 meter van het strand slaapt!

In een bosrijke omgeving vakantie vieren

Omsloten door de natuur kom je altijd heerlijk tot rust. In het bos kun je heerlijk wandelen, fietsen of mountainbiken. Hutten bouwen en eekhoorns spotten, even helemaal weg van de hectiek van alledag.

Vakantie aan het water

Naast de kust, zijn er in Nederland veel meren en rivieroevers waar je kunt genieten van je vakantie. Het water biedt altijd veel mogelijkheden voor recreatie, varen, zwemmen, kanoën, surfen of vissen. Of het nu ontzettend warm is of iets minder weer, kinderen vermaken zich altijd in en rondom het water. En hoe cliché ook, maar als de kinderen het naar hun zin hebben, heb je dit als ouder ook!

Vakantie in de heuvels

Bergen hebben we dan niet echt in Nederland, maar meer richting het oosten en zuiden, kan het soms best heuvelachtig zijn. Vakantieparken in deze regio’s hebben huisjes met een sprookjesachtig uitzicht. Ook wandelen in deze omgevingen kan zeer indrukwekkend zijn, met geweldig weids uitzicht op de top.

Het mooie van al deze parken is ook dat je er veel leuke mensen kunt ontmoeten, maar ook indien gewenst of nodig op jezelf met je gezin kunt zijn. Dit maakt dat je er ook echt zeker van bent, dat je op vakantie kunt gaan, ook in geval van corona beperkende maatregelen.
Ongeacht het vakantiepark waar je voor kies, de meeste vakantieparken hebben veel faciliteiten, waardoor er genoeg te doen is bij goed en minder goed weer. Veelal is er een zwemparadijs, kun je er minigolfen, tennissen of ouderwets Jeu-de-boulen

En wachten tot de vakantie periode is niet altijd nodig. Er even een lang weekend tussenuit, of gedurende de week, als je kinderen nog thuis onderwijs hebben kan prima. Er is over het algemeen goede wifi, dus werk, school en ontspanning kun je er perfect combineren.

Ook leuk: Leerzame en leuke vakantie doeboeken