De National Geographic Society heeft twee fantastische jeugd boeken uitgegeven, vol spanning en avontuur. Het nebula-mysterie en de veer van de valk. Allebei hebben ze een prachtige cover en zijn van binnen ook kleurrijk geïllustreerd.

Het verhaal | Het nebula-mysterie

De twaalfjarige Cruz Coronado reist vanuit Hawaii naar Washington om daar aan zijn eerste jaar op de Explorer Academy te beginnen. Kinderen van over de hele wereld worden daar opgeleid tot buitengewone Explorers van de National Geographic Society. Ze zullen les krijgen van ’s wereld beste wetenschappers, archeologen, natuurbeschermers, fotografen en journalisten. Fantastisch natuurlijk, maar voor Cruz betekent het ook dat hij in de voetsporen van zijn moeder zou kunnen treden…

Zij werkte in het verleden op een geheime afdeling van de National Geographic Society, maar kwam door een ongeluk om het leven. Maar… was het wel een ongeluk? Want terwijl Cruz codes moet ontcijferen, schoolopdrachten moet uitvoeren en nieuwe vrienden maakt, wordt duidelijk dat er mensen achter hem aanzitten. Cruz verkeert in levensgevaar! Maar… waarom?

In dit eerste deel is mooi beschreven hoe Cruz en zijn klasgenoten met elkaar leren samenwerken en vriendschappen sluiten. Een spannend en leerzaam boek met krachtige en stoere hoofdpersonen. Een mooie combinatie van technologie en aandacht voor de natuur maakt dit boek een bijzonder boek. 

Deel twee | De veer van de valk

In het tweede boek gaat het avontuur van Cruz verder. Hij heeft een speciale opdracht. Met zijn vrienden speurt hij naar deeltjes van een speciale formule, verspreid over de hele wereld. Cruz stapt aan boord van het Orion-schip richting de koude Atlantische Oceaan voor zijn eerste echte wereldmissie. Terwijl mysteries rondom Cruz’ moeder zich blijven opstapelen, brengt Cruz zichzelf en zijn vrienden onbewust steeds meer in gevaar. Waar leidt dit toe? En wie zit er toch achter hem aan? 
Van deel twee is weer een prachtige trailer gemaakt die je nieuwsgierig maakt naar het verhaal. Wanneer je deze gekeken hebt wil je zeker het boek lezen! Dus je bent gewaarschuwd.