Laatst hadden mijn man en ik een uitje en we moesten daarvoor naar Brabant. Onderweg rijden we langs polders en weilanden en opeens viel mijn oog op een soort spandoek dat om een hekje was gebonden. Er stond met grote letters “wat de toekomst brengen mogen”

In een oogwenk las ik de tekst en in eerste instantie gaf ik er verder geen notie aan, maar toch bleef het zinnetje in mijn hoofd zitten……nou ja zitten……eigenlijk meer galmen……..ik hoorde mijn moeder.

Vroeger tijdens de wekelijkse schoonmaak had mijn moeder altijd graag een muziekje aan, maakt niet uit wat, klassiek, jazz, pop, psalmen. Op alles kon ze heerlijk poetsen en dan ook lekker flink mee galmen.

Bij de psalmen hoorde uiteraard ook het lied “wat de toekomst brengen moge” (mijn moeder luisterde graag naar de Muzikale Fruitmand. Dit is een christelijk gedicht/lied, geschreven door de Nederlandse dichter Jacqueline E. van der Waals.

Met mijn moeders gezang in mijn hoofd reden we dus verder en ik moest meteen denken aan onze drie kinderen, wat zij voor ogen hebben voor de toekomst. Drie jonge kinderen die nog een mijlenver leven voor zich hebben en van alles kunnen worden, wat ze maar willen. Voor de één is het al zo klaar als een klontje en de ander schommelt nog van beroep tot beroep en kan niet kiezen.

Als hij later groot is, dan!

Onze oudste zoon heeft het al helemaal bedacht. Hij wil namelijk ooit een groot computerbedrijf bezitten, beter en groter dan Google. En een grotere You-Tuber (vlogger) dan “Kwebbelkop” zijn. Hij is zich er ook al van bewust dat hiervoor een redelijk startkapitaal nodig is en is nú al donateurs voor zich aan het winnen.

Dan hebben we nog een zoon (de middelste). Hij wil al vanaf groep 1 ijscoman worden. En voor de winterperiode brandweerman, want dan verkoopt hij toch maar weinig ijsjes. Hoewel treinmachinist ook wel erg lonkt. Maar hij wil dit niet hele dagen gaan besturen, want er moet ook nog tijd over zijn om thuis bij te komen en te chillen achter de laptop, dus dan wel graag een klein traject even op en neer en dan weer klaar.

Onze jongste meid wordt een beroemde popster en laat zich de hele dag rondrijden in een limo met bubbelbad….papa mag haar chauffeur wel zijn. Zij zingt en danst de hele dag om maar alvast flink te oefenen voor later.

Haar plan B staat ook al vast (de slimmerd). Als mensen haar niet goed genoeg vinden dan wordt ze dolfijnentrainster.

Ik ben benieuwd……