Hoe zou het leven in de toekomst eruit zien? Wat eten we in 2050? Hoe reizen we? Hoe zien de steden eruit? Hoe communiceren we met elkaar? En wat voor banen hebben we? Is er nog wel een supermarkt en werken daar nog mensen?  Je kunt het lezen en zien in de werkelijk prachtige Toekomst Atlas.

De Toekomst Atlas is echt mega groot. Je kruipt er samen heerlijk mee op de bank. Er valt enorm veel te zien en lezen in de Atlas. Het is deels fictie en deels nu al mogelijk. Op het gebied van zowel vervoer, wonen en leven wordt ontzettend veel verteld over de huidige mogelijkheden. Er wordt een doorkijk gegeven naar wat eventueel in de toekomst zou kunnen. De Toekomst Atlas, stimuleert de creativiteit enorm. Samen fantaseren over hoe het leven in de toekomst kan zijn.

Achterin het boek is een handige woordenlijst opgenomen, waar onder andere in staat uitgelegd wat bio-energie is, een drone of microships. Maar ook dat adaptief materiaal van vorm en stevigheid kan veranderen om zich aan te passen aan zijn omgeving en functie.  Het boek is maar liefst 95 bladzijde dik.

Onderzoek

De Italiaanse Enrico Passoni heeft onderzoek gedaan naar alle mogelijkheden en vertelt in dit boek het verhaal van een doorsnee familie maar dan gesitueerd in het jaar 2050! Door het bestuderen van de onderwerpen in deze atlas kom je alles te weten over de toekomst. Zoals een auto zonder bestuurder, eten gemaakt door de 3D printer thuis, kleren die je telefoon opladen, alles is mogelijk in de toekomst! 

En komen er Olympische viodespelen, is e-sport een volwaardige Olympische specialiteit. Je leest hoe Enrico Passioni hier tegenaan kijkt. 

Een prachtig exemplaar welke niet mag ontbreken in de boekenkast van nieuwsgierige kinderen. 
Welkom in de toekomst en ontdek de wereld van morgen