Vroeger kocht mijn moeder één zakje snoep op vrijdag en daar moesten we de hele week mee doen. Was het snoep op dan zaten we aan onze taks. Tegenwoordig krijgen kinderen veel vaker en veel meer snoep. Het aanbod snoep is de laatste jaren veel groter geworden.
Meer dan vroeger zijn er wel steeds meer gezonde alternatieven. Denk hierbij aan de emmertjes snoeptomaatjes en komkommertjes of gedroogd fruit. Daarnaast zijn er koekjes en snoepjes met minder suiker erin.

Voor de snoepliefhebbers is er goed nieuws. HARIBO heeft drie nieuwe vrolijke, kleurrijke varianten ontwikkeld met minder suiker: ‘Fruitilicious’, ‘Fruity Pinguins’ en ‘Scuba Mix’. Dit zijn heerlijke fruitgom snoepjes die maar liefst 30% minder suiker bevatten. Zo kun je een kind nog eens een snoepje geven, zonder je teveel zorgen te maken over suiker die ze binnenkrijgen.

Kleurrijk

HARIBO Fruitilicious zijn vrolijke snoepjes in de vorm van fruit die smaken naar ananas, appel, aardbeien, frambozen, sinaasappel en citroen.
De HARIBO Fruity Pinguins zijn snoepjes met een combinatie van fruitgom en schuim. De vrolijke pinguins smaken naar ananas, appel, sinaasappel, bramen en watermeloen.
De HARIBO Scuba Mix is een gevarieerde mix in een leuk onderwater thema met onder andere zeeschildpadden en dolfijntjes in heerlijke, frisse fruitsmaken. Sommigen hebben een lekker schuimlaagje aan de onderkant. De Scuba Mix smaakt naar appel, blauwe bessen, aardbeien, frambozen, sinaasappel en tropische vruchten.

Smaak

De Haribo snoepjes met minder suiker, hebben dezelfde lekkere smaak als je van het merk gewend bent. Voor het proeven hadden we niets gezegd over het verminderd suikeraandeel in de snoepjes. En geen van mijn proefpersonen (man, kinderen en vriendjes) merkte het verschil op. Ook nadat we hadden verteld dat er minder suiker in zat, bleven ze bij deze mening, de smaak was gelijk. Wel vonden ze dat de snoepjes iets kleiner zijn dan andere soortgelijke snoepjes. Ik vind dat zelf een voordeel. Tot slot niet onbelangrijk: ook de textuur van de snoepjes is identiek.
De nieuwe snoepjes van Haribo met 30% minder suiker zijn dan ook zeer de moeite waard om te proberen. Heb je ze al geproefd, laat dan hieronder je mening achter!

haribo_30%mindersuiker

Verkrijgbaarheid

De nieuwe varianten HARIBO met 30% minder suiker zijn vanaf nu verkrijgbaar bij supermarkten en diverse tankstations en hebben een consumentenadviesprijs van € 1,45