Thuis naar School is een onlinebasisschool, met echte leraren, acteurs die klasgenoten spelen, én interactieve gymlessen.  Het programma draagt bij aan een normaal dagritme en niet onbelangrijk het geeft ouders de ruimte om thuis te werken.

Thuis naar school is een mooie aanvulling op het thuiswerk dat kinderen vanuit school krijgen. In de lesdag is ook ruimte om het eigen thuiswerk te maken. De lessen zijn te bekijken vanaf PC, tablet, telefoon of smart-TV. 

Live-uitzending op een vaste tijd

Elke groep, van groep 3 tot en met groep 8, heeft een eigen live-stream. Hierdoor krijgen de kinderen 3 uur lang thuis het gevoel dat ze in hun eigen groep zitten met het daarbij behorende lesniveau. Bovendien is er hierdoor interactie mogelijk. Dit zorgt ervoor dat kinderen thuis extra betrokken en oplettend zijn.

Door de dagelijkse live-uitzending op een vaste tijd, de diversiteit in lessen van de bevoegde leerkrachten, de acteurs, de chatfunctie voor directe interactie en de professionele uitvoering, biedt thuisnaarschool.nl een aanbod dat de werkdruk thuis verlaagt en de last daarmee voor ouders verlicht. Je kunt je kind ‘thuisnaarschool’ brengen, van 8:45 uur tot 12:00 uur. Dan heb jij je handen vrij voor bijvoorbeeld je eigen werk of het huishouden. Een ander voordeel is dat je zelf minder de rol van juf of meester hoeft aan te nemen. 

Kinderen hebben het gevoel echt in een klas te zitten

In elke klas zitten twee klasgenoten. Dit zijn professionele jonge acteurs met ruime ervaring met de doelgroep. Zij zorgen voor de balans tussen serieus werken en plezier. Dit zorgt ervoor dat de kinderen thuis zich identificeren met de klasgenoten en zich betrokken voelen. De acteurs kunnen de kinderen via de camera direct aanspreken of ingaan op informatie die ze krijgen vanuit de chat, de sociale media of mail. Hierdoor sluit elke groep aan op de belevingswereld van de kinderen thuis.

De lessen van Thuis naar school

Er zijn dagelijks 5 verschillende lessen van 30 minuten. Binnen deze lessen wordt ongeveer 20 minuten besteed aan uitleg van de lesstof en oefenmateriaal op basis van het ADI (Activerende Directe Instructie) model. Vanwege het digitale medium, is dit de ideale tijd om de aandacht van de kinderen thuis erbij te houden. Om de lessen heen is ruimte voor de acteurs voor het creëren van betrokkenheid van de kinderen thuis door middel van de chatfunctie, de sociale media en email.

Er worden elke dag 3 basislessen gegeven (rekenen, taal en spelling) door een vaste, bevoegde leerkracht. Daarnaast is er een creatieve les en een bewegingsles. Deze worden gegeven door specialisten. Ook wordt er elke dag voorgelezen, doen de acteurs een spreekbeurt die de kinderen thuis hebben voorbereid (maar nu dus niet meer kunnen geven) en is er een ‘goed-nieuws-journaal’ van de razende reporter Arjan Smit  van Sesamstraat, tijdens het fruitmoment.

De lessen zijn niet gratis. Ouders kunnen voor 3 euro per dag een inlogcode kopen. Scholen krijgen korting als ze voor hun leerlingen toegang inkopen. Je kunt per keer betalen, door één les af te nemen. Je kunt het dus heel laagdrempelig een keer proberen. Meer informatie of je aanmelden kan op Thuis naar school