**//sticky ads code//**

Het duurt nog even, maar binnenkort is er weer Bright Day. Dit is HET grootste tech festival van Nederland. Met zowel voor jong als oud super coole tech dingen.  Het motto is dit jaar: “The bright side of tech.” Het festival vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 november in het Expo Haarlemmermeer.

De ontwikkelingen in de wereld gaan razendsnel. Met technologie als belangrijkste motor. Een bezoek aan het Bright Day werkt enorm stimulerend voor kinderen om meer met techniek te doen en zich te ontwikkelen op dit vlak. Voor de jonge bezoeker van Bright Day zijn er super veel leuke activiteiten te beleven! Zo kunnen ze onder andere zelf robots bouwen, computergames spelen of op ontdekking gaan in het VR, hologrammen & Speellab.

Hoofdgast

Het festival heeft dit jaar een bijzondere hoofdgast. De sociale humanoid robot Sophia, van Hanson Robotics. De meest menselijke robot ter wereld! Deze komt voor het eerst naar Nederland. Sophia is de eerste robot in de geschiedenis met een staatsburgerschap (in Saudi-Arabië). Tijdens Bright Day wordt Sophia op het hoofdpodium geïnterviewd, over kunstmatige intelligentie, robotica en haar indruk van mensen.  Ze is het toonbeeld van de ‘bright side of tech’, het thema van Bright Day 2018.

Exclusieve demonstratie robot ANYmal

Naast robot Sophia is er nóg een bijzondere robot van de partij: ANYmal van het Zwitserse ANYbotics. Deze geavanceerde viervoeter kan autonoom functioneren en ingezet worden als multi-purpose robot. Tijdens Bright Day krijgt het publiek een exclusieve demonstratie te zien.

Royalistiq

Gaming YouTuber Royalistiq geeft live tips & tricks. Royalistiq, echte naam Roy Beszelsen, werd groot als YouTuber door de game Fortnite te spelen. Hij heeft inmiddels ruim een half miljoen volgers en komt naar Bright Day om zijn tips & tricks over het ongekend populaire spel te geven. Verder bestaat het gaming-programma op Bright Day uit het ESL Dutch Championship en het NK Snake in samenwerking met Nokia.

Over Bright Day – The bright side of tech 
Bright Day is het jaarlijkse techfest van Bright, hét tech-platform van Nederland. Altijd op zoek naar vernuft in digitale technologie, naar de gamechangers en de eye openers. Tijdens Bright Day kun je de coolste tech in het echt zien. Zie robots in actie, ervaar experimenten met drones, test de beste e-bikes, verken hoe banen er in de toekomst uitzien, speel games in een arena en geniet van Dutch design. Het techfestival vindt plaats in de Expo Haarlemmermeer en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Ga voor tickets en meer informatie naar www.brightday.nl.