De laatste tijd word ik steeds vaker verplicht door mijn zoonlief om tekenfilms te kijken. De fase van “ik zet hem even voor de tv en kan ondertussen eten koken” is helaas voorbij. Nou was ik vroeger groot fan van tekenfilms. En ik moet eerlijk bekennen dat ik tot niet heel veel jaar geleden soms nog keek naar tekenfilms, Belle en het Beest is een van mijn favoriete. Maar tegenwoordig kan ik weinig leuke tekenfilms bedenken. Telekids heeft vaak nog wel lieve en leuke tekenfilms waar een hoop onschuld in zit, dacht ik. Maar dan in eens switchen ze om naar een tekenfilm die “Oggy en de kakkerlakken” heet. Dat gaat over een kat die samen woont met een andere kat en # kakkerlakken, ik denk in ieder geval dat het katten zijn het is zo slecht getekend dat ik er niet veel anders van kan maken. Die maken het leven van Oggy helemaal zuur. Dat is 10 á 15 minuten even op je tanden bijten. Maar dan moet het ergste nog komen want zoonlief wil Spongebob kijken.

Spongebob

Ik kan me echt geen irritantere tekenfilm bedenken. De verhaallijn gaat nergens over en de stemmen laten het glazuur van je tanden springen. Zeker als spongebob lacht breekt mijn trommelvlies bijna. Vreselijk. Ik zou heel graag eens willen weten wie de Nederlandse stemmen van die tekenfilm inspreken. Zouden die mensen van hun zelf ook zo praten?? Dan zullen ze wel erg in een isolement leven, want daar kan toch niemand mee samen leven? Als we dan een marathon uitzending van wel 10 afleveringen hebben gezien wil zoonlief weer terug naar Telekids. Daar kom ik bij heel veel tekenfilms de stem van Pip Pellens tegen, je weet wel Wiet van Houten in GTST. Nou heb ik niks tegen haar stem in GTST. Maar het word echt een nachtmerrie als ze een paar octaven hoger gaat met haar stem. Als nagels op een schoolbord.

Nils Holgersson

Waar is de tijd van tekenfilms als  Nils Holgersson, Onder moedersvleugels, Jody en het hertenjong, Seabert gebleven? Word ik nu al, met mijn 29 jaar, te oud voor deze nieuwe tekenfilms? Of waren mijn favoriete tekenfilms net zo vervelend voor mijn ouders als de tekenfilms van mijn zoon voor mij? Ik zal het nooit weten. Maar ik ben inmiddels een kei in smoezen bedenken om maar niet mee te hoeven kijken…