**//sticky ads code//**

De Griffeljury heeft gistermiddag Een afspraakje in het bos van Sylvia Vanden Heede bekroond met een Zilveren Griffel. Hiernaast kreeg zij samen met Inge Bergh (mede auteur) en Marije Tolman (illustratrice) ook een eervolle vermelding – Vlag en Wimpel – toegekend voor Hond weet alles en Wolf niets. Het is de derde keer dat Sylvia Vanden Heede een Zilveren Griffel wint.

Uit het juryrapport van Een afspraakje in het bos:
“De kracht van dit boek schuilt in het beeldend woordgebruik van Vanden Heede (‘fladderlappen’ en ‘dolksnavel’) en in de hilarische vergissing: beide dieren dachten een ander te zullen treffen. Het vertelplezier spat van de pagina’s af en Vanden Heede vertelt de love story met groot gevoel voor humor.”

Uit het juryrapport van Hond weet alles en Wolf weet niets:
“De uitgebalanceerde samenwerking tussen een fictie-, een non-fictie-auteur en een illustrator levert een schat aan informatie op, verpakt in een aantrekkelijk, vakkundig geschreven humoristisch dierenverhaal.”

Over de Griffeljury
De Stichting CPNB kent in het kader van de Kinderboekenweek bekroningen toe aan de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De prijzen worden toegekend op voordracht van een onafhankelijke jury. Zilveren Griffels (voor kinderboeken tot 12 jaar) worden in vijf categorieën toegekend aan de best geschreven kinderboeken van het jaar. Uit deze Zilveren Griffels wordt de Gouden Griffel gekozen, die op 6 oktober wordt uitgereikt.