Voorlezen is leuk en goed voor de lees- en taalvaardigheid van kinderen. Een fijn momentje samen met je kind of kleinkind, voor het slapen gaan of gewoon lekker ’s middags op de bank. Er zijn veel boeken om uit te kiezen maar ook apps met verhalen. Deze week is de Storytime app -een voorlees app – onze app van de week.

Storytime stimuleert het voorlezen van kinderen. Met de gratis Storytime app heb je altijd en overal een voorleesverhaal bij de hand. Je kunt eenvoudig zoeken naar een verhaal dat past bij de leeftijd van een kind of bij de gelegenheid. Tevens is het mogelijk de lengte van een verhaal te kiezen. Storytime richt zich op kinderen in de leeftijd tussen de 2 en 12 jaar oud.

storytime

Zelf verhalen schrijven

Heb je een rijke fantasie? Dan kun je zelf ook een bijdrage leveren aan de app. De Storytime app wordt gevuld met verhalen die zijn geschreven door andere (groot)ouders. Sommige verhalen bevatten ook leuke geluidseffecten om het voorleesplezier nog verder te vergroten.

Je kunt jouw verhaal insturen via de website. Vervolgens zal het verhaal worden goedgekeurd door het Storytime team, waarna het in de Storytime app verschijnt.  De Storytime app is beschikbaar voor iOS en Android

gratis app