**//sticky ads code//**

Stichting Kinderpostzegels maakt zich dit jaar hard tegen pesten. Uit recent onderzoek blijkt dat 15% van de leerlingen op de basisschool in meer of mindere mate slachtoffer is van pesten. Dit vind ik echt heel veel. Hopelijk draagt deze actie om dit percentage drastisch te verlagen. 

Pesten heeft een grote invloed op iemands gevoel van eigenwaarde en kan in sommige gevallen, ook later nog, dramatische gevolgen hebben. Schooluitval kan een van deze gevolgen zijn. Kinderpostzegels financiert in het kader van haar Onderwijsprogramma een speciale vijfdelige serie van Het Klokhuis, die deel uitmaakt van de landelijke Week tegen het Pesten van 21 t/m 25 september.

Onzekere kinderen krijgen weer zelfvertrouwen

pestenZelfvertrouwen en weerbaarheid zijn heel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Maar het hebben van deze eigenschappen is niet vanzelfsprekend. En het ontbreken hiervan is vaak de oorzaak en gevolg van pesten. Zowel kinderen die pesten, als slachtoffers van pesten hebben last van onzekerheid en een negatief zelfbeeld. De manier waarop ze uiting geven aan deze gevoelens verschilt, maar de onderliggende oorzaak is hetzelfde. En pesten heeft vaak verstrekkende gevolgen. Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen kansen voor een betere toekomst. Daarom ondersteunen wij verschillende anti-pest projecten. Van vakantiekampen waar kinderen weer leren zelfvertrouwen te krijgen tot de serie van Het Klokhuis.

Melissa is projectambassadeur van Kinderpostzegelactie 2015

MelissaDit jaar is de 14-jarige Melissa het gezicht van de Kinderpostzegelactie 2015.Melissa werd gepest door klasgenoten. Nadat ze tijdens een speciale vakantieweek heeft gewerkt aan haar weerbaarheid, is er veel veranderd in het leven van Melissa. Ze heeft een nieuwe start kunnen maken op de middelbare school, omdat ze heeft leren omgaan met brugklassituaties en pesterijen. Melissa heeft een uitgebreide fotoshoot en filmopnames achter de rug voor haar rol in de Kinderpostzegelactie. Haar verhaal wordt gebruikt om schoolkinderen uit te leggen wat er zoal met het geld van de Kinderpostzegelactie gebeurt. Eén van de projecten die Kinderpostzegels steunt zijn de weerbaarheidskampen van Stichting De Ster.

De serie Het Klokhuis over Pesten wordt uitgezonden van maandag 21 t/m vrijdag 25 september om 18.25 bij de NTR op NPO Zapp.