**//sticky ads code//**

Dit weekend is het Statego weekend in het National Militair Museum in Soest. Ga de strijd aan met de Nederlands kampioenen Stratego, speel levensgroot Stratego en zoek de vlag in het museum!

Ht Nationaal Militair Museum staat het gehele weekend in het teken van één van de meest populaire bordspellen aller tijden: STRATEGO. Omringd door een indrukwekkende militaire collectie bestaande uit tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters geeft Tim Slagboom, tweevoudig Nederlands en Wereldkampioen Stratego, tips en deelt hij zijn winnende tactieken in een speciale workshop. Daarnaast kunnen bezoekers een spelletje wagen tegen Tim en andere Stratego kampioenen, levensgroot Stratego spelen en op zoek gaan naar de vlag die verborgen is in het museum. Wie weet de vlag te veroveren en de kampioenen te verslaan?

Al decennialang weet Stratego, het iconische bordspel dat draait om het veroveren van de vlag, generaties spelers van alle leeftijden te boeien en zijn er meer dan 20 miljoen spellen verkocht over de hele wereld. Het Strategoweekend in het Nationaal Militair Museum biedt jong en oud de kans om alles te weten te komen over Stratego en de speltactiek te verbeteren. Tegen het indrukwekkende decor van het museum kan iedereen het opnemen tegen echte Stratego kampioenen.

Het Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.