Twee dagen van landelijke onderwijsstaking, voor kinderen betekent dit een extra lang weekend. Maar wat doe je in eens met kinderen die twee dagen thuis komen te zitten. Veel attractieparken, dierentuinen en verschillende musea spelen handig in op de staking.  Een kleine greep uit de verschillende staking uitjes die we voorbij hebben zien komen.

Artis – Amsterdam

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari, tijdens de landelijke staking van het basis- en voortgezet onderwijs, naar ARTIS. Ze organiseren deze dag extra activiteiten in het ARTIS-Park en in ARTIS-Micropia. Word hulplaborant in Micropia en help mee met het kweken van een bacterie of alg, maak een reis door de ruimte in het Planetarium of kom knutselen met bladeren in de nieuwe botanische ruimte.
Kinderen kunnen naar binnen voor €4,-.
Meer info over artis vind je hier.

Rijksmuseum – Amsterdam

Tijdens de staking van de leraren in het basis en voortgezet onderwijs op 30 en 31 januari heeft het Rijksmuseum een extra programmering met gratis rondleidingen en activiteiten. Entree t/m 18 jaar is gratis net als de onderstaande activiteiten.  Meer over het Rijksmuseum.

Tropenmuseum – Amsterdam

Tijdens de staking hebben kinderen gratis toegang tot het Tropenmuseum. Sabi Suriname is eigenlijk alleen in het weekend geopend, maar op 30 en 31 januari maken wij een uitzondering! Ontdek een wereld vol pratende voorwerpen en kom meer te weten over Suriname.

Uitvindfabriek – Breda

Op 30 en 31 januari staken veel leerkrachten en zijn veel basisscholen dicht. Wij vinden dat hun actie in het belang is van alle kinderen en dus van ons allemaal! Dat gezegd hebbende is er niks mis mee als de kinderen tóch een leuke en zinvolle dag hebben. De Uitvindfabriek is daarom op 31 januari voor alle publiek geopend vanaf 11 uur. Hopelijk tot dan!

Museum Speelklok – Utrecht

Door kinderen gratis toegang te geven tijdens de onderwijsstaking, schiet Museum Speelklok (groot)ouders graag te hulp. Zo kan je tijdens de onderwijsstaking toch iets leuks én educatiefs met de kinderen ondernemen.

Er valt genoeg te beleven in Museum Speelklok. Ieder uur biedt het museum rondleidingen aan, waar de muziek van kleine speeldoosjes en enorme dansorgels de hoofdrol speelt. Bij deze rondleidingen zullen de kinderen in het middelpunt staan. Misschien mogen ze zelf ook wel aan een orgel draaien! Ook kunnen kinderen zelf muziek programmeren in de Muziekfabriek nadat ze de speurtocht van orgelaap Toon hebben gedaan. Of gaan ze op ontdekkingstocht door de Museum Expeditie. Muziek is overal te horen, dus een leerzaam én vrolijk uitje!

Duinrell – Wassenaar

Speciaal voor alle leerlingen die extra vrije dag hebben openen ze de Tikibad-deuren op deze dagen al om 12 uur (normaal zou dit pas om 16 uur zijn). Dit betekent dat het Tikibad op donderdag 30 en vrijdag 31 januari geopend is van 12:00 tot 21:30 uur open. Dat betekend 9,5 uur glijbaanplezier op één dag. Meer informatie vind je hier.