De meeste kinderen zijn niet bepaald zuinig op hun spullen. Het gevolg hiervan is dat zij vaak iets kwijt zijn. Heel herkenbaar voor menig ouder. You are not alone!  Om te voorkomen dat je lang moet zoeken naar zoekgeraakte spullen, kun je de spullen van jouw kinderen labelen. In deze blog zetten we 4 manieren op een rijtje om dit te doen.

1. Stift of pen

De makkelijkste manier om spullen van jouw kind te labelen, is met behulp van een stift of een pen. Je schrijft hiermee simpelweg de naam op zijn spullen. Als je de naam met een pen schrijft, kan deze na verloop van tijd vervagen. Deze kans is een stuk kleiner als je een watervaste stift gebruikt. Het nadeel van deze manier van labelen is dat de naam van jouw kind mogelijk voor altijd op het product blijft staan. Wil je dit niet? Schrijf dan niet rechtstreeks op spullen, maar plak er bijvoorbeeld eerst een stukje (schilders)tape op. Hierdoor kun je de naam binnen een handomdraai verwijderen.

2. Stickers

Wil je de naam van je kind liever niet rechtstreeks op zijn spullen schrijven en heb je zo je twijfels bij het gebruik van tape? Dan bieden naamstickers uitkomst. Deze stickers lenen zich uitstekend voor het labelen van spullen van jouw kind(eren). Je kunt naamstickers bestellen waar enkel de naam van jouw kind op staat, maar je kunt er ook een leuke afbeelding op laten drukken. Er zijn zelfs mensen die naamstickers bestellen met een foto van hun kind erop. Naast naamstickers kun je ook voor adresstickers kiezen. Deze stickers bevatten niet alleen een naam, maar ook de adresgegevens.

3. Strijkletters

Het nadeel van naam- en adresstickers is dat ze niet op ieder materiaal goed blijven plakken. Gebruik je ze om de kleding van jouw kind(eren) te labelen? Dan heb je misschien al wel ondervonden dat stickers binnen de kortste keren loslaten. In dat geval kun je strijkletters gebruiken. Deze letters zijn specifiek bedoeld voor het labelen van kleding. Met behulp van een strijkijzer breng je ze aan op kledingstukken. Strijkletters laten minder snel los dan stickers, waardoor de naam lang en goed zichtbaar blijft in kleding.

4. Kledinglabels

Alhoewel strijkletters beter blijven zitten op kleding dan stickers, kunnen ze op den duur toch loslaten. Doordat je kleding regelmatig wast, kunnen de letters stukje bij beetje afbladderen. In het begin kun je de naam vaak nog zonder problemen lezen, maar na enige tijd is dit mogelijk niet meer het geval. Met kledinglabels voorkom je dit. Deze labels naai je vast aan een kledingstuk. Als je dit op de juiste manier doet, kan hij niet maar zo loslaten. Bovendien vervaagt de tekst op een kledinglabel minder snel dan strijkletters als je kleding in de was doet.