Een goede inname van vitaminen en mineralen draagt bij aan betere leerprestaties van kinderen. Groente bevat veel vitaminen en mineralen. Daarom is het belangrijk om een kind te stimuleren dagelijks voldoende groente te eten.  Vanwege de grote voordelen van spinazie is het raadzaam om regelmatig spinazie te eten. Spinazie kan rauw worden gegeten als onderdeel van bijvoorbeeld een salade, en het kan ook worden gekookt of geroerbakt. Waarom is spinazie goed voor concentratie?

Belangrijke voedingsstoffen in spinazie

Spinazie bevat veel ijzer, foliumzuur en vitamine B6. Het ijzergehalte in het bloed of eigenlijk het gebrek er aan beïnvloedt je vermogen om je te concentreren.

Spinazie bevat tevens de vitamine K, A en C, evenals, mangaan, magnesium, kalium en calcium. Het is ook een goede bron van eiwitten.
Bladspinazie is extreem rijk aan voedingsvezels, waarvan 70% onoplosbare vezels en 30% oplosbaar.

Waarom is spinazie goed voor concentratie

Popeye was ijzersterk omdat hij zo veel spinazie at. Zo doet de tekenfilm vermoeden. Maar spinazie doet ook wonderen voor je hersenen. Spinazie zit vol met antioxidanten en vitamine B, die je helpen met focussen en je hersenen beschermen. Tevens bevat  groene bladgroenten foliumzuur, dat ook de mentale helderheid bevordert. Hoe groener een bladgroente is, hoe beter.

Waar is spinazie verder goed voor

Behalve dat spinazie goed is voor je hersenen en concentratie heeft het meer positieve effecten.

  • Spinazie is een rijke bron van bètacaroteen, luteïne en xantheen, welke allemaal goed zijn voor het gezichtsvermogen;
  • Groene spinazie bevat veel chlorofyl en houd hierdoor het lichaam schoon;
  • Spinazie versterkt de spieren.  Het co-enzym Q10  in spinazie is een antioxidant. Dit speelt een belangrijke rol bij het versterken van de spieren, vooral de hartspier die voortdurend bloed naar alle delen van het lichaam pompt;
  • Spinazie vermindert ontsteking.  Er zijn veel ontstekingsremmende stoffen in spinazie aanwezig. Spinazie is daarmee een van de krachtigste groenten als het gaat om het verminderen van ontstekingen door het hele lichaam.

Lekkere recepten voor kids met spinazie

Kinderen en spinazie… het blijft vaak lastig combinatie. Dit is zo jammer want spinazie is super gezond. Maar gezond en groen zijn geen goede combinatie! Kinderen zijn daarentegen dol op pannenkoeken. Daarom is een favoriet gerecht hier in huis spinazie pannenkoeken. Deze maken we met verse spinazie, zelfrijzend bakmeel, eieren en melk.