Op elke leeftijd zijn er leuke spelletjes te bedenken ter bevordering van taalontwikkeling zowel de taalontwikkeling van een baby als de taalontwikkeling van een dreumes of peuter

De bevordering van taalontwikkeling van een baby is een mooi proces om te volgen. Van baby gebrabbel gaat een kind langzaam over op een een-woordfase, twee-woordzinnen en vervolgens hele zinnetjes. Al van jongs af aan zijn er leuke spelletjes ter bevordering van de taalontwikkeling. Op verschillende momenten van de dag kun je deze spelletjes doen.

 1. Op de commode
  Tijdens het verschonen kun je alle handelingen van het verschonen benoemen. Gebruik hierbij kort zinnen. “hé een vieze broek” en “kijk een schone luier”. Maar ook bij het aankleden kan weer alles benoemend worden “een groen t-shirt”. Elke keer zal dit een kleine bijdragen leveren aan de bevordering van de taalontwikkeling.
 2. Verstoppertje tussen het badschuim
  Maak van het in bad gaan een groot feest. Doe badschuim in het bad en verstop speelgoed onder het schuim. Blaas het schuim weg en vertel een kind welk speeltje het is dat te voorschijn komt.
 3. Kiekeboe
  Het spelletje kiekeboe kan je overal spelen, op de commode, in de rij voor de kassa  is een goed spelletje om het praatproces te stimuleren en de bevordering van de taalontwikkeling.
 4. Voorlezen
  Met een baby op schoot een boekje lezen en ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van een kind. Tevens verhoogt dit concentratie.

Lees meer over leuke spelletjes om de taalontwikkeling van een peuter te stimuleren