Weet jij wat een modderkruiper is? Of hoe een vleermuishuis eruit ziet? Speel het spel ‘Spotvogel’ en leer nog veel meer over de Nederlandse natuur.

In het spel spotvogel op www.vroegevogels.nl/spotvogel nemen spelers het tegen elkaar op door zoveel mogelijk trefwoorden aan videofragmenten van ‘Vroege Vogels TV’ toe te kennen. In de fragmenten gaan presentatoren Janine Abbring en Menno Bentveld op avontuur in de Nederlandse natuur. De educatieve filmpjes zijn zeer geschikt voor basisonderwijsleerlingen. Leerlingen kunnen spelenderwijs leren over de Nederlandse natuur, haar dieren en het milieu. Tegelijkertijd moeten de leerlingen omschrijven wat ze zien. Hoe meer trefwoorden worden toegekend, of ‘getagd’, hoe hoger de score.

De fragmenten zijn een paar minuten lang en gaan over uiteenlopende natuuronderwerpen. Verschillende dieren, planten en milieuvragen komen aan bod. Leerlingen kunnen zelf bepalen welk fragment ze gaan kijken. Op die manier kan een leerling dus altijd een onderwerp kiezen wat hem of haar interesseert. Klikken, taggen en leren maar!