Tegenwoordig is er enorm veel leuk speelgoed. Elke leeftijd vraagt weer om ander speelgoed. Speelgoed kan op verschillende manieren bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Goed speelgoed, prikkelt de fantasie en stimuleert vaardigheden. Elk jaar wordt er weer veel nieuw speelgoed op de markt gebracht. De speelgoed verkiezing van het jaar vertelt je wat leuk speelgoed is voor verschillende leeftijdsgroepen.

Speelgoed van het jaar 

Iedereen kan zijn stem uitbrengen tijdens de speelgoed van het jaar verkiezing. Door een stem uit te brengen, bepaal jij mede
wie de winnaar van het Speelgoed van het jaar 2020 wordt én maak je zelf kans op genomineerd
speelgoed of spellen.  Een vakjury heeft in zeven leeftijdscategorieën het leukste speelgoed en de beste spellen genomineerd. 
Je kunt nog stemmen tot 9 november 2020

Voor de leeftijdscategorie 10 en 11 jaar hebben wij De zoektocht naar El Dorado en Cube Duel getest.

Zoektocht Naar El DoradoEl Dorado

El Dorado is leuk en spannend spel om te spelen. Je moet wel even goed lezen wat de bedoeling is. Het doel is om je zo snel mogelijk over het bord spel, door de jungle naar El Dorado te komen. Je begint de expeditie met 4 kaarten uit de trekstapel. Je kunt de kaarten gebruiken om door de Amazone te trekken of om op de markt andere teamleden aan te stellen of uitrusting te kopen die je later weer in kunt zetten. Je verzamelt punten door obstakels te overwinnen. De zoektocht naar El dorado is een strategisch spel, wat elke keer weer anders uitpakt.

Cube DuelCube Duel

Cube Duel is een smartgame die je met zijn tweeën maar ook alleen kunt spelen. 
De kubus van Cube Duel bestaat uit 16 delen, verdeeld in 8 gele en 8 rode puzzelstukken. Om de beurt mag iemand een puzzelstukje plaatsen. Het doel is om jouw kleur zoveel mogelijk aan de buitenzijde te krijgen. Hierbij moet je strategische keuzes maken om de overwinning te behalen.  
Je kunt Cube Duel ook alleen spelen, door een van de 80 opdrachten uit het spelboekje te maken. 

De strategische overwegingen bij beide spellen, maken ze spannend en uitdagend om te spelen. Er wordt een beroep gedaan op het probleemoplossend vermogen en strategisch inzicht .

Kijk hier voor al het genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020