Elke jaar komt er weer veel nieuw en interessant speelgoed op de markt. Om in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed te herkennen uit dit enorme aanbod is er de speelgoed van het jaar verkiezing. Zo wordt het je gemakkelijk gemaakt om voor verschillende leeftijden het leukste speelgoed te selecteren.

De afgelopen periode heeft een deskundige vakjury diverse speelgoed, spellen en puzzels uitgebreid getest. Er zijn in 12 verschillende categorieën drie winnaars  gekozen. Deze winnaars mogen het trotse keurmerk van Speelgoed van het Jaar dragen. Vanaf 7 september tot en met 25 oktober mag ook het publiek, haar stem uitbrengen. Door een stem uit te brengen bepaalt het publiek wie er naar huis gaat met de publieksprijs. Tevens maak je zelf kans op mooie prijzen. Op 2 november vindt het Nationale Speelgoed Feest plaats waar de winnaar van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

De verkiezing van Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een zeer goede raadgever bij het kopen van speelgoed en spellen. Voor jezelf of om cadeau te geven. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals duurzaamheid en puzzels. En er is naast de publieksprijs een vakjuryprijs aan de verkiezing toegevoegd. De eerste zeven categorieën hebben betrekking op de leeftijd van een kind. Om het zo ouders extra makkelijk te maken.

Publieksprijs Speelgoed van het Jaar

Heb jij zelf een favoriet speelgoed of spel? Stemmen dan op de winnaars van de vakjury kan via www.speelgoedvanhetjaar.nl

Een van onze persoonlijke favoriet is de marble racetrax . De knikkerbaan is gemaakt van stevig karton en is 6 meter lang. Hij bevat maar liefst 40 vellen waarvan 85 kartonnen onderdelen gemaakt worden. De knikkerbanen zijn bovendien gemaakt van 100% karton en combineert familieplezier, creativiteit, uitdaging, opwinding en duurzaamheid.

Verrast waren wij door het leuke en spannende familie spel mirco macro crime city.  Een detective spel waarin je verschillende zaken moet oplossen. Ook het strategiespel My City is een echte aanrader voor kinderen die van een spannend spel houden vol uitdaging.

Nieuwsgierig geworden naar onze favorieten, kijk dan komende periode op onze socials. Hier zie je meer over deze drie prachtige spellen en speelgoed!