Tijdens mijn studententijd in Groningen heb ik zo vaak spaghetti met rode saus gegeten dat ik het tot vandaag de dag niet meer kan zien!

Toch is spaghetti wel een fijn gerecht. Het vult goed, is makkelijk te bereiden en makkelijk op te warmen wanneer er in de avond minder tijd is om de maaltijd te bereiden.

Toen ik een keer alle restjes uit de koelkast bij elkaar gooide kwam ik tot dit gerecht. Inmiddels tot vrienden, onze kinderen en echtgenoot uitgeroepen tot een van de favoriete gerechten.

Ingrediënten voor vier personen
300 gram spaghetti
600 gram witlof
Een pakje ham
150 ml slagroom
125 gram geraspte kaas (plus nog wat voor over de spaghetti als je dit lekker vindt)
1 tl Knoflookpasta
(Olijf)olie om in te bakken

Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de witlof. Dit doe je door de onderkant er af te snijden en de harde kern te verwijderen. Verhit olie in de pan en voeg de knoflookpasta toe. Bak de witlof 2 à 3 minuten. Voeg de slagroom toe en laat het geheel een paar minuten op zacht vuur koken. Voeg de geraspte kaas toe totdat het goed gesmolten is en het geheel een mooie saus wordt. Snijd de ham in reepjes en voeg het bij de saus.

Giet de spaghetti af en schep het op de borden. Voeg de saus toe en aanvallen maar! Je kan naar smaak nog wat extra kaas over de pasta doen bij het serveren.

Heb je zin om je favoriete recept met mij te delen, ben je op zoek naar meer leuke kidsproof recepten of heb je een vraag? Laat het weten via Instagram www.instagram.com/bij_raf_thuis