Hier in huis staat vis niet echt boven aan het verlanglijstje bij de kinderen als ze mogen kiezen wat we gaan eten. Ik heb daarom al verschillende vis gerechten uitgeprobeerd en de vispasta’s gaan er nog het best in. Ze zijn super, omdat ze niet te ‘vissig’ zijn. Uiteraard proberen we er ook wat extra groente door te doen om zo een goed uitgebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. Heel lekker en makkelijk te maken is de spaghetti met zalm.
Wat heb je nodig
Dit gerecht is vrij gemakkelijk te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Voor vier personen heb je de volgende ingrediënten nodig
- 300 gram volkoren spaghetti
- 300 gram gerookte zalm
- 1 bakje roomkaas met kruiden
- 600 gram verse spinazie
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- Zout en peper
Hoe maak je de spaghetti met zalm?
- Kook de pasta volgens verpakking beetgaar.
- Snijd de uien en de teentjes knoflook fijn. Bak deze glazig in een grote hapjes of wokpan.
- Voeg de zalm toe en bak een minuutje mee. Voeg vervolgens in etappes de spinazie toe totdat deze wat geslonken is.
- Voeg de helft van de roomkaas toe. En breng het verder op smaak met wat peper en zout.
- Meng de andere helft van de roomkaas door de spaghetti.
- Schep de spaghetti en de saus op de borden.
Zo heb je snel makkelijk een heerlijk pastagerecht op tafel met zalm en spinazie in een romige saus
Waarom is spaghetti met zalm gezond?
Op de roomkaas met kruiden na zitten er allemaal gezonden en voedzame ingrediënten in dit gerecht. De zalm zit vol met omega 3 en bevat veel magere eiwitten. Echt een van het beste brainfood wat je een kind kunt geven. De spinazie bevat veel veel ijzer, foliumzuur en vitamine B6, dat eveneens bij draagt aan een betere concentratie.
De volkoren spaghetti is goed voor de hersenen omdat ze langzaam energie afgeven, waardoor je langer vooruit kan en een stabielere suikerspiegel hebt.