**//sticky ads code//**

Smartphones en tablets hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen, zowel op peuters, kleuters als schoolkinderen. Gelukkig kan een deel van de “schermtijd” ook educatief worden besteed. De leukste kinderen onderzocht wat de leukste app van 2014 voor kinderen is. In vijf categorieën kon de afgelopen periode worden gestemd. De grote winnaar in De Leukste App verkiezing is Sommencoach. Hier is veruit het meest op gestemd. Met 52,6% van de stemmen de winnaar in de categorie rekenen.

Met SommenCoach kunnen kinderen op een leuke en simpele manier sommen oefenen. Dit helpt kinderen bij het automatiseren van sommen. Om goed te leren rekenen is het belangrijk dat kinderen sommen onder de twintig automatiseren. Deze app levert hier een goede bijdrage aan. De app is ontwikkelt door Rogier Apeldoorn, die meerdere educatieve app heeft ontwikkelt.

Lego dulplo Zoo is met 57% van de stemmen de leukste app voor Peuters. In dit digitale spel kunnen kinderen wegen, bruggen en auto’s bouwen, op safari gaan en filmpjes kijken.

De leukste app van 2014 voor Kleuters is minder eenduidig gekozen. Het aantal stemmen voor Daar komt aap  en Spring Sprong, respectievelijk nummer twee en drie waren net niet genoeg voor een eerste plaatst. Deze is voor de app Ik leer lezen. Met 38% van de stemmen de winnaar. Deze door Blue Compass ontwikkelde app leert kinderen met prachtige foto’s letters van het alfabet en woordjes.

In de categorie taal heeft de app letterlegger met 62% van de stemmen gewonnen.  Met de maan roos vis letterlegger kunnen kinderen spelenderwijs woorden leggen. Deze app is zeer geschikt voor kinderen die interesse tonen voor letters en woorden en voor beginnende lezers. Letterlegger is een app van uitgever Zwijsen

Mees kees is de overgrote winnaar in de categorie basisschool. Naast de boeken en films is ook de Mees Kees app populaire bij schoolkinderen. Met deze app leren kinderen Mees Kees beter leren kennen. Ze kunnen galgje spelen en lezen de verhalen van Mees Kees. De Mees Kees app is ontwikkelt door Uitgeverij Ploegsma.