**//sticky ads code//**

‘Smokkelkind’ is de naam die de Australische Burdie krijgt toebedeeld door twee buitengewoon ondernemende Nederlandse zusjes, die Burdie op Schiphol ontmoet.

Burdie is, buiten haar schuld, haar paspoort kwijtgeraakt en wil zo spoedig mogelijk door de douane komen om haar oma te ontmoeten. De zusjes willen haar wel helpen.

In dit, met veel vaart en humor geschreven, verhaal beleven we door de ogen van Burdie hoe het reilt en zeilt op Schiphol en hoe een buitenlands kind de Nederlanders ziet. Het karakter van de ballorige zusjes vormt een mooi contrast met de jongere hoofdpersoon die hunkert naar veiligheid, maar zich heldhaftig door de problemen heen slaat. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven in korte zinnen. Eigentijds taalgebruik met veel ‘monologue interieur’. De dynamische gewassen pentekeningen tonen de choatische situaties waarin Burdie belandt. Hoewel niet overal even geloofwaardig, toch een boek welke kinderen in een keer willen uitlezen. Achter in het boek staan tips voor kinderen die alleen reizen. Vanaf ca. 9 jaar.