**//sticky ads code//**

Zou het dit jaar gebeuren? Een Elfstedentocht!  Op 4 januari 1997 werd de laatste de Elfstedentocht gereden. Zo is de tocht der tochten onderhand uitgegroeid tot een mythisch gebeuren. Uitgeverij Rubinstein kwam op het idee om 65 jaar Gouden Boekjes in Nederland te vieren met een wel heel speciale editie. Sipke’s Elfstedentocht is zowel in het Nederlands als het Fries geschreven.

Waar gaat Sipke’s Elfstedentocht over?

Opa spitsmuis doet mee aan de Elfstedentocht, dat vindt hij het mooiste wat er bestaat. Wat hij niet weet is dat Sipke, zijn kleinzoon, zich stiekem in zijn tas verstopt heeft, want ook Sipke wilde zo graag mee rijden en Friesland zien. Pas bij Hindeloopen buitelt hij eruit. Gelukkig mag hij mee met opa, maar voor zijn eigen tocht moet hij nog even oefenen.
In deze bijzondere tweetalige uitgave zien we de elf steden voorbijkomen in prachtige tekeningen van Harmen van Straaten. Harmen van Straaten heeft meer dan 400 boeken geïllustreerd. Hij won diverse prijzen en zijn werk is in meerdere talen vertaald. Lida Dijkstra schrijft in het Fries en in het Nederlands.

Actie

In het boekje zit een ijsstempelkaart waarmee iedereen die het boekje heeft in de periode van 1 april – 1 oktober 2018  in alle elf steden gratis een ijsje kan halen. Bij een volle stempelkaart wacht hen in de Afûkwinkel een verrassing.