Kinderen spelen meer met hun mobieltje dan buiten…. Gevangen krijgen meer buitenlucht dan kinderen… De nieuwsberichten vliegen je om de oren: kinderen spelen steeds minder buiten, terwijl dat juist zo goed voor ze is. Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ helpt ouders én kinderen op weg, hup… de voordeur uit. Door de talloze tips en ideeën wil je maar één ding: zelf naar buiten en de natuur ontdekken! Stop ‘Alle kinderen naar buiten’ in de zak van Sinterklaas en je trakteert het hele gezin op een heel jaar vol buiteninspiratie.

We weten het allemaal: buitenspelen is goed voor kinderen. Kinderen die vaak buiten zijn slapen en eten beter. Ze bewegen meer, ontwikkelen zich daardoor motorisch beter en hebben minder kans op overgewicht. Ze hebben meer zelfvertrouwen, oefenen hun sociale vaardigheden en leren risico’s beter inschatten. Kortom, de lijst met voordelen van buiten zijn is eindeloos.

Toch zijn kinderen steeds minder vaak buiten en trekken gezinnen steeds minder vaak de natuur in. Zonde, dat vinden de ouders en kinderen zelf ook. Maar hoe verander je dat? ‘Alle kinderen naar buiten’ is hét natuuractiviteiten-doeboek, bomvol inspiratie. Het boek is een groot succes en de lezers zijn enthousiast:

Een dik en gevarieerd boek. Door de vele herkenningskaarten is het boek niet te vergelijken met andere boeken over natuur en buitenspelen.

Wat vind je in dit boek

In dit boek vind je spannende, uitdagende en verrassende activiteiten voor kinderen, ouders, grootouders en leerkrachten. Met dit boek wordt de natuur ontdekken heel gemakkelijke gemaakt.  Het boek is een geweldige inspiratie van wat je allemaal buiten in de natuur kunt doen. Het boek staat vol met:

  • tips voor buitenactiviteiten
  • spel ideeën
  • proefjes om alles over het weer, water en de bodem te weten te komen
  • de lekkerste gerechten met planten en vruchten uit de natuur
  • welke vogels, dieren en insecten er buiten leven en hoe je die kunt opsporen
  • en hoe dichtbij de natuur is, hoe je de natuur naar je eigen tuin haalt

 Wie ‘Alle kinderen naar buiten’ in de zak of schoen stopt, trakteert op een jaar lang buitenspeelplezier. Met buitenideeën voor alle seizoenen, koken en knutselen uit de natuur, tips voor in de tuin en tal van herkenningskaarten.

‘Alle kinderen naar buiten’ is gemaakt door Jasper de Ruijter en Marieke Dijksman