Simone van Rouendal (38) is getrouwd met Ivo. Samen hebben ze twee dochters: Minke van 6 en Lena van 1. Het gezin woont met veel plezier in Amersfoort.

Na haar studie Taalwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam besluit ze in de ouderenzorg te gaan werken. Als ze 29 is ontmoet ze Ivo en in februari 2009 wordt hun eerste dochter geboren. Het moederschap valt haar zwaar en ze twijfelt heel lang over een tweede kind. Een moeizaam jaar, een ongeval en veel gesprekken later valt er dan toch een besluit: in november 2013 wordt Lena geboren.

Eind 2014 besluit Simone zich meer te richten op de dingen die zij echt leuk vindt. Ze zegt haar baan als ambtenaar op en begint voor zichzelf.Met Uw Roodkapje levert ze gezelschap en ondersteuning aan senioren en mantelzorgers.
Ook volgt ze een cursus columns schrijven. In haar columns gaat het dikwijls over haar ervaringen als moeder van een grote kleuter en een kleine dreumes. Over dat het leuk is, maar zeker ook dat het niet makkelijk voor haar is.