Ben je op zoek naar een paar leuke boeken voor tijdens de vakantie. Deze week brengen we weer een waanzinnig grappig boek onder de aandacht. Als je de voorkant ziet is dat gelijk duidelijk. Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom al weer het derde deel over de avonturen van Siem en Struis.

Het boek begint met hoofdstuk 0 en nog een hoofdstuk 0, op blauw papier. Als je alle hoofdstukken 0 uit hebt, kan het verhaal echt beginnen. Elke bladzijde is voorzien van een kleine en soms grotere illustratie, ter ondersteuning van het grappige en spannende verhaal. 

Het verhaal

Kakels mirakels! Siems vader en moeder maken kans op de Gouden Neus als beste parfumfabriekdirecteuren van het land! Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur kan dat niet uitstaan. Hij verzint een sluw plan om voorgoed af te rekenen met zijn concurrent. Hij stuurt de Wrongels met een list naar Australië en duikt zelf op als de vergeten kwarttante Carola, die in de tussentijd best op Siem wil passen. Gewapend met een bom trekt hij bij Siem in en gaat op zoek naar hun geheime laboratorium. Siem vindt de nieuwe tante heus wel aardig, maar hij wordt gek van al haar vragen. Bovendien heeft hij zelf ook een geheim. Als Struis niet meer stinkt, mag hij bij hem thuis komen, hebben zijn vader en moeder beloofd. Om hen te verrassen maakt hij een echte struisvogelwasserette! Opeens slaan de misverstanden toe en is Struis in groot gevaar…

‘Als u een kwarttante bent, ben ik dan een kwartneefje?’ vroeg Siem nieuwsgierig.
‘Of daar de helft van,’ zei Karel. ‘Dat weet ik niet zo precies. Maar hoe het heet maakt niet uit. Ik zal goed voor je zorgen. Heb je al leuke vakantieplannen?’ 
‘Mijn hele vakantie zit al vol,’ glunderde Siem. ‘Ik ga iets uitvinden voor mijn vader en moeder.’ 
‘O ja?’ vroeg Karel verrast. ‘Wat ga je dan uitvinden?’

Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom is een super leuk fictie boek voor kinderen van circa 9 tot 14 jaar die van humor en avontuur houden. Ook leuk om te lezen als je de andere delen niet gelezen hebt.