Wat doet School’s Cool?
School’s Cool zorgt dat een leerling die extra steun nodig heeft, wordt gekoppeld aan een vrijwillige thuismentor.
Vrijwillige mentoren van School’s Cool begeleiden leerlingen met schoolwerk bijvoorbeeld omdat het thuis even niet zo goed gaat. 

Hoe houd ik mij staande in de (brug)klas? Hoe leer ik vragen stellen en hoe plan ik mijn huiswerk? De mentor helpt en steunt bij het oplossen van dit soort vragen. Hij/zij komt gedurende anderhalf jaar, gemiddeld één tot anderhalf uur per week, bij de leerling thuis en betrekt daar ook de ouder(s) bij. Het mentoraat geeft leerlingen meer zelfvertrouwen en vergroot het plezier om naar school te gaan.

Aanmelding leerling voor begeleiding van een vrijwillige School’s cool thuismentor
Aanmelden van een leerling voor hulp van een thuismentor loopt in principe altijd via een intermediair. De leerkracht of intern begeleider signaleert dat de leerling gebaat kan zijn bij één- op-één begeleiding van een School’s Cool thuismentor of de ouder(s)/leerling geeft zelf aan dat er extra hulp nodig is met school. De aanmelding wordt altijd vooraf besproken met de betrokkenen. De intermediair doet vervolgens de aanmelding via de website van School’s Cool, rechtstreeks bij de School’s cool locatie in de buurt van de school van de leerling: www.schoolscool.nl/locaties

Wachtlijst/vrijwilligers gezocht die een kind willen ondersteunen
Wilt u/wil jij een leerling helpen?

In het ideale geval is er direct een vrijwillige mentor beschikbaar die begeleiding kan bieden.

Soms moet de leerling wachten op een mentor. Wij zoeken dan ook altijd mentoren om te voorkomen dat een kind (lang) moet wachten op extra steun.
Kijk op onze website voor meer informatie en/of om jezelf aan te melden voor een kennismaking op één van onze locaties bij u in de buurt:
https://www.schoolscool.nl/informatie-voor-nieuwe-mentoren